Meniere Hastalığı Sebepleri ve Belirtileri Nelerdir?

İç kulak sisteminde dengeden sorumlu kısımda sıvı basıncı artışına bağlı olarak ortaya çıkan Meniere hastalığının nedeni mikroplardır. Hastalar genellikle baş dönmesi şikayet ile doktora başvururlar ve yapılan testler sonrasında iç kulağa bağlı olarak Meniere hastalığının olup olmadığı ortaya çıkar. 

Meniere Nedenleri Nelerdir?

Bu hastalığın nedenleri arasında kesin bir bilgi yoktur. Uzmanlar henüz tam nedeni bulamadıkları Meniere hastalığının hangi sebeplere bağlı olabileceğini bilmektedirler. Bu rahatsızlık migren hastalığı ile de karıştırılabilmektedir. Çünkü, hastalarda görülen belirtiler neredeyse benzerdir.

Uzmanların görüşlerine göre; viral enfeksiyonlar, kan damarlarının daralması, alerjik reaksiyonlar ya da genetik faktörlere bağlı olarak Meniere hastalığı ortaya çıkabilir.

Ayrıca Bakınız: Meniere Hastalığı Nedir?

Meniere Belirtileri Nelerdir?

  • İç kulakta meydana gelmesi
  • Kulak çınlaması şikayeti
  • Baş dönmesi ataklarının ortaya çıkması ve bunların onar dakika arayla olması
  • Geçici süre ile işitme kaybı yaşanması
  • Kulakta hissedilen dolgunluk

İç kulaktaki basınç değişimlerine bağlı olarak ortaya çıkan Meniere hastalığı, genellikle tek bir kulağı etkilemektedir. Fakat hastaların dörtte üçünde ikinci kulağı da etkilediği gözlemlenmektedir. Meniere hastalığı başlangıcında ortaya çıkan sorunlardan biri; iç kulak kısmında sıvı artışının yaşanmasıdır. Buradaki fazla sıvı, kulak zarını etkiler ve basınç yapmaya başlar. Tüm bu olayların ardından kişilerde denge kaybı ve işitme kayıpları yaşanabilir.

Sizler de kendinizde Meniere hastalığından şüpheleniyorsanız, yapmanız gereken bir kulak burun boğaz uzmanına görünmek ve teşhis konularak tedavi olmaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status