Anjiyo Tedavisinde Erken Teşhisin Önemi

Kalp damar hastalıklarında tedavi amacından çok teşhis amacıyla uygulanan anjiyo kişilerin sağlıklarını tehdit eden damar tıkanıklığı gibi sorunları erkenden teşhis edebilme imkânı sunmaktadır. İçeriği oldukça geniş olan kalp hastalıkları için sıklıkla uygulanan anjiyo tedavisi düzenli kontrol ve tetkiklerle zamanında tedavi olasılığını artırmaktadır. Yakın çevresinde lan ya da kendisi olmuş olan kişiler anjiyo nedir ve anjiyo nasıl yapılır gibi sorularının cevabını az çok bilmektedir. Bu uygulamanın uygulanış şekli ve hastanın sağlığı için hastaneye yatış yapılarak müdahalede bulunulması en doğru olanıdır.

Kalp Hastalıklarının Teşhisinde Anjiyonun Önemi

Anjiyo ile teşhis edilen kalp damarlarındaki tıkanıklıkların balon ve stent gibi tedavi şekilleri ile iyileştirilmesi en sık tercih edilen yöntemlerdir. Bu noktada kalp rahatsızlığı olan kişiye balon uygulaması mı yoksa stent takılması gibi tedavi seçeneklerinin seçilmesinde anjiyo yapılmasının önemi oldukça büyüktür. Kalpte bulunan damarların ne durumda olduğunu görüntülemek ve tıkanıklıkların olduğu yeri saptayabilmek için en uygun yöntem anjiyodur.

Erken Teşhis İçin Anjiyo Nasıl Yapılır?

İnsanların genel sağlık durumlarına gereğinden az önem vermeleri kalp ve damar hastalıklarının artmasına ve yaş olarak da 30 yaş ve altında görülmesine neden olmaktadır. Genellikle de vücutta çok fazla belirtiye neden olmayan ve ani bir kalp krizi ile kendini belli eden damar tıkanıklıklarını önceden tespit etmek için anjiyo oldukça önemli bir uygulamadır.

Belirli aralıklarla kalp kontrollerini gerçekleştiren kişiler için anjiyo ameliyatı ile erken teşhis ihtimali daha yüksektir. Ancak herhangi bir belirti olmadığı için kalp sağlığının yerinde olduğunu zanneden kişilerde anjiyonun gerekliliği daha da artmaktadır. Planlı olarak yapılacak olan anjiyonagrafi için hastaların kullandıkları ilaçları bir gün önceden bırakmış olmaları ve aç olarak hastaneye gelmeleri gerekmektedir.

Hangi Durumlarda Anjiyo Tedavisi Uygulanmaktadır?

Kalp rahatsızlıkları konusunda şikâyeti olan herkes için anjiyo nedir en uygun işlemlerden biridir. Tedavi sürecinin işleyişine karar verebilmek ve tercih edilecek en uygun tedavi yöntemine karar verebilmek için anjiyo ameliyatı sıkça uygulanmaktadır. Ancak kalp damarlarının tıkanıklığından şüphelenilen ve bu nedenle sıkça göğüs ağrısı çeken kişiler, genç yaşta kalp krizi geçirmiş olanlar ve sebepsiz yere kalp ritim bozukluğu olan kişiler için anjiyo mutlaka uygulanması gereken bir işlemdir. Ayrıca kalp damar hastalıkları kişinin yaşına göre de belirti verebilmektedir. Daha genç yaşlarda göğüs ağrısı ile kendini belli ederken, şeker hastaları ve daha yaşlılarda boyun ve sırt ağrısı olarak ortaya çıkmaktadır.

Anjiyo Ameliyatı Ağrılı Bir İşlem Midir?

Anjiyo nasıl yapılır sorusunun cevabını büyük ölçüde öğrenmiş olan kişilerin aklına takılan diğer önemli bir soru da anjiyonun ağrılı olup olmadığıdır. Genel anestezi uygulanmasa da kateter botunun gireceği kasık ya da kol bölgesinin lokal anestezi ile uyuşturulması bu işlemin ağrısız olmasını sağlamaktadır. Ancak hafifte olsa kişilerin ağrı eşiği derecesine göre iğne batması gibi bir acı hissedilebilir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status