Evde Siyah Noktalara Bitkisel Çözümler

Siyah Nokta Nasıl Geçer Evde, Siyah nokta oluşumu genellikle deri hastalıklarının arasından biri olmaktadır. Siyah nokta genel olarak erkek kız demeden hemen hemen herkes de görülmekte olup kişilerin psikolojisini genel anlamda bozmaktadır. Çoğu kişinin ilk başvurduğu sıkma yöntemi olmaktadır. Fakat siyah nokta ciltte kesinlikle sıkılmayıp temizlenmelidir. Aksi halde siyah nokta sıkıldığı zaman ciltte iz bırakabilmektedir. Siyah nokta oluşumu genellikle buluğ çağındaki kişilerde sık rastlanmaktadır. Ayrıca siyah nokta her zaman iltihap yüzünden olmayıp sivilce oluşumunun habercisi de olabilmektedir.

Siyah nokta olan ergenlik dönemindeki kişide sivilce çıkacağını belirterek kişiyi psikoloji olarak hazırlamaktadır. Ayrıca siyah nokta temizleme de dışarıda satılan suların ve ilaçların kullanımı sağlık açısından zararlı olup cildi yıpratabilir. Birde siyah nokta oluşumu genelde makyaj kalıntılarının sayesinde, güneşe karşı alerji durumunda, kirden, terden vb durumdan dolayı daha sık rastlanılmaktadır. Ayrıca kişiler çok yağlı yiyecekler tükettiğinde, düzensiz beslenme gibi durumlarda karşılaşılır.

Siyah noktalar evde nasıl geçer?

Siyah nokta geçirilmesi için ilk olarak kışın bile evde uygulayacağınız sistem yazla aynı olmaktadır. Yani kışın evden çıkmadan önce güneş kremi sürülüp dışarı öyle çıkılmalıdır. Dışarı çıkılmadan 30 dakika önce uygulanması etkisinin daha fazla olmasını sağlamaktadır. Güneş kremi alırken kesinlikle ucuza kaçmamalı ve titanyum oksit  içeren ürünler tercihiniz olmalıdır.

Akşamları yatmadan önce cilde E vitamini direk olarak uygulanmalıdır.  E vitamini cilde bol miktarda antioksidan sağlayarak leke oluşumunu önlemektedir. Cildinizde siyah nokta yoğunluğu olan yerlere uygulanmalıdır.

Vücuda bol miktarda C vitamini alınması gerekmektedir. C vitamini siyah noktaların oluşumunu engellemektedir. Örneğin çilek, portakal gibi besinler tüketmek faydalı olmaktadır.

Evde hint yağı kullanın. Cilde günde iki kere uygulanan Hint yağı koyu noktaların açılmasını sağlamaktadır. Dairesel hareketlerle yağı, gerekli bölgeye yedirin ve kurumasını bekleyin. Daha sonra kuruyan bu yağı soğuk ve bol su ile iyice yıkayın. Cildinizdeki siyah noktalardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Yeşil çay özü uygulamak cilde oldukça faydalı olup parlaklık katmasını sağlamaktadır. Siyah nokta yüzünden kuru ve mat görünen cildin parlamasını sağlar ve siyah noktaların giderildiğini gösterir. Ayrıca birçok antioksidan sağlamakla birlikte, serbest radikallerin azaltılmasına da yardımcı olmaktadır.

Evde bir pamuk yardımı ile sütü siyah nokta yoğun olan bölgelere sürün. Bu şekilde 10 dakika bekleyin. Daha sonra durulayın. Bu işlemi günde 2 defa 6 hafta boyunca uygularsanız siyah noktaların ve lekelerin giderilmesini sağlamaktadır.

Günlük olarak evde iki kere aleo vera suyu ile ovulan noktalar birkaç haftada yok olmaktadır.

Birde bunlar dışında evde uygulayabileceğiniz yöntemler arasında ananas, bal, yaban turpu, yoğurt, salatalık, patates, zerdeçal, papatya ya da domates lekelerin giderilmesin sağlamaktadır. Bu tür ürünleri birkaç dakika yüzünüzde bekleterek koyu renkli noktaların giderilmesi oldukça kolay olmaktadır. Birde tüm bunların dışında evde yapıp uygulayabileceğiniz maskeler olmaktadır. Kısaca sizlere tavsiye edeceğim ve uygulamanız gereken maskeler ise şöyledir:

Siyah Noktaları Gideren Maske

Evinizde bal ve kahverengi şekeri karıştırarak uygulayın. 2 haftada bir bu karışımla yüzünüzü ovarak renk değişimine sebep olan ölü hücreleri ve siyah noktaları yok edebilirsiniz.

Birde evde uygulayabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri limon suyu olmaktadır. Limon suyunu sirke, yaban turpu ya da balla karıştırmak etkisini daha da artırır. Böylece siyah noktalardan kendiniz evde uygulamanız sayesinde kurtulabilirsiniz.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status