Her Gün Cinsel İlişki Spermi İyileştirebilir!

Avustralya’da yapılan bir araştırma, her gün seksin bir erkeğin sperminin kalitesini artırdığını bulmuştur. Araştırmacılar doğurganlık sorunları olan erkekler üzerinde çalıştılar ve bir hafta boyunca her gün boşalmanın sperm örneklerinde bulunan DNA hasarı seviyesini azalttığını keşfettiler.

Endokrinoloji ve kısırlık alanında uzman bir kadın doğum uzmanı-jinekolog olan Dr. David Greening, “Tek bildiğimiz yumurtlama gününde cinsel ilişkinin en yüksek hamilelik şansını sunduğuydu, ancak en iyi tavsiyenin ne olduğunu bilmiyorduk. IVF için yumurtlama veya yumurta alımına kadar geçen süre. ” Avustralya, Wollongong’daki Sydney IVF’de çalışan Greening, “Semen seviyelerini normal, doğurgan aralıkta tutarken, sık boşalmanın sperm DNA hasarını iyileştirmek için fizyolojik bir mekanizma olabileceğini düşündüm” diye ekliyor.

Günlük Boşalma:

Bu hipotezi keşfetmek için Greening, DNA Parçalanma İndeksine (DFI) göre ortalamanın üzerinde DNA hasarı olan 118 erkek katılımcıyı değerlendirdi. Bu çalışma için uygun görülen kişiler, spermlerinin %15 veya daha fazlasına DNA hasarı olan erkeklerdi. Erkeklerden yedi gün boyunca her gün boşalmaları istendi. Uygulanan tedavi veya yaşam tarzı değişiklikleri önerilmedi.

Denemenin başlangıcında, DNA hasarı seviyeleri %15 – %98 DFI arasında değişirken, grubun ortalama DFI’si 3 gün yoksunluktan sonra %34 idi.

Sydney IVF’de yürürlükte olan standartlara göre, en kaliteli spermin DFI sayısı (sperm DNA hasarı) %15’ten az, %15-24 DFI iyi kalitedir, %25-29 DFI orta kabul edilir ve %29’dan büyük DFI kalitesiz. Diğer laboratuvarlar bu başlıklar için farklı değerler belirleyebilir, ancak farklılıklar çok az olacaktır.

Önemli Bulgular:

Denemenin yedinci gününde erkekler spermlerini değerlendirdiler. Greening, erkeklerin %81’inin sperm DNA’larında %12’lik bir düşüş yaşadığını, erkeklerin% 19’unun ise ortalama %10’luk bir hasar artışı yaşadığını keşfetti. Grubun genel ortalaması %26 DFI seviyesine düştü. Greening, sperm kalitesi açısından %26’sı hala adil aralıkta iken, bu rakamın hem sperm DNA hasarında artış olan katılımcıların %18’ini hem de DNA hasarında azalma gösterenleri kapsadığını açıklıyor.

Hücre Hasarı:

Greening, spermin reaktif oksijen türlerine maruz kaldıkları testis kanallarında ve epididimde daha az zaman geçirdiği için sık boşalma ile sperm kalitesinin artabileceğine inanmaktadır. Bunlar, yüksek miktarlarda hücrelere zarar verebilecek küçük moleküllerdir.

Kaynak: epigee.org/daily-sex-may-improve-sperm.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status