Sinüzit Hakkında Bilinen Yanlışlar

Soğuk hava koşullarının yaşandığı sonbahar ve kış aylarında sinüzit şikayetlerinde de artış meydana gelmektedir. Sinüzit rahatsızlığı olduğundan haberi olmayan birçok kişi, yaşadığı belirtilerin grip veya soğuk algınlığı olduğunu düşünebilmektedir. Uzmanlar, bu nedenle uzun süre devam eden inatçı belirtilerde kişilerin mutlaka muayene olması gerektiğini vurgulamaktadır.

Grip, soğuk algınlığı ve sinüzit şikayetleri aynı dönemlerde artmaktadır. Çoğu zaman sinüzit belirtileri ile grip, soğuk algınlığı belirtileri de birbirine benzer şikayetlerle meydana gelmektedir. Bu nedenle karıştırılması olağan hale gelmektedir. Uzmanlar, kişilerin yaşadıklarının grip mi yoksa sinüzit mi olduğunu anlamak için devam etme sıklığını takip etmelerini önermektedir.

Belirtilerin Süresi Önemli!

Sinüzit hastalığında kronik ve akut sinüzit birbirinden ayrılmaktadır. Böylece belirtileri aynı olsa da devam etme sürelerinde değişkenlik olduğudur. Kronik sinüzit şüphesi için şikayetlerin 3 haftadan uzun süre devam etmesi gerekmektedir. Fakat akut sinüzit için bu kadar uzun süre devam etmesi gerekmez. 5 günü geçen belirtilerde bir kulak – burun – boğaz uzmanına görünmek gerekmektedir. Böylece grip veya sinüzit belirtisi birbirinden ayrılmaktadır.

Sinüzit hakkında bilinen bazı yanlış bilgiler, doğru sanılan uygulamalar ve hafife alınması hastalığın ciddi boyutlara ulaşmasına neden olmaktadır. Ayrıca sinüzit ihmal edildiğinde, doğru uygulamalar ile tedavi uygulanmadığında bazı ciddi hastalıkların ortaya çıkması da söz konusu olabilmektedir.

Sinüzit Bulaşıcı Hastalıktır!

Birçok hastalıkta uygulanan yanlış tedaviler, genellikle doğru bilinen yanlışlar nedeniyle meydana gelmektedir. Halk arasında yediden yetmişe herkes de görülebilen sinüzit hastalığı hakkında da birçok yanlış bilinen doğrular bulunmaktadır.

Sinüzit hastalarında sıklıkla hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve burun akıntısı görüldüğünden dolayı kişiler sinüzit hastalığının bulaşıcı olduğu konusunda bir kanı bulunmaktadır. Sinüzit hastalığı üst solunum yolu enfeksiyonu kapıldığında ortaya çıkabildiği gibi, bulaşıcı hastalıklar arasında yer almaktadır.

Hayat Boyu Sürer!

Birçok kişi sinüzit hastalığının tedavisinin olduğunu bilmemektedir. Birçok kişi sinüzit belirti ve ataklarını sıklıkla yaşamalarına rağmen tedavi olmak için bir uzmana başvuruda bulunmamaktadır. Bu nedenle sinüzit ciddi boyutlara ulaşabilmektedir.

Gerek ilaç tedavisi gerekse ameliyat ile sinüzit tedavi edilebilen ve zamanında tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Ameliyatta Yeterli Temizlik Yapılmaz!

Sinüzit belirti ve şikayetleri ile kulak – burun – boğaz uzmanına başvurduğunuzda gerekli muayene işlemleri gerçekleştirilerek teşhis konulmaktadır. Teşhis konulduğunda kişi için en uygun tedavi yöntemine de karar verilmektedir.

Sinüzite Dair Bilinen Yanlışlar

Kişiler sinüzit başlangıcında uzmana başvurduğunda burun açma yöntemleri ve ilaç tedavileri ile tedavi sağlanmaktadır. Daha ileri durumlarda ise ameliyat gerekmektedir. Birçok kişi sinüzit ameliyatı olmaktan korkmakta ve ameliyatın kesin çözüm olmadığını düşünmektedir. Oysa sinüzit ameliyatında kişinin tıkanan sinüs kanalları tamamen temizlenmekte, böylece havalanma fonksiyonu da tekrar işleve girmektedir.

Birçok kişi ameliyat sonrasında sinüzit belirtilerinin olmadığı bir hayata başlamaktadır. Ameliyatta sadece sinüsler değil, aynı zamanda dolu olan yüz kemikleri, yanak ve alın kısımlarının temizlenmesi de sağlanmaktadır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status