Adet Döngüsü Hakkında Kısaca

İlk Regl Kanaması:

İlk kez adet görmeye yeni başlayan bir genç misiniz? Eğer öyleyse, muhtemelen bazı sorularınız vardır. Vücudunuz kendini aylık bir döngüye ayarlamaya başlarken adet döneminizden neler bekleyebileceğinizi açıklayacak olan makalemize bir göz atın.

Adet Döngünüz Hakkında

Bir kadının üreme sistemi çok karmaşıktır. Adet döngünüz sırasında ve yumurtladığınızda neler olduğunu okuyun. Kadınların ay boyunca birden fazla doğurgan dönem geçirip geçirmediğinin yanıtlarını bulun ve büyüleyici ay doğurganlık döngüsü hakkındaki her şeyi okuyun.

Adet Geciktirme

Adet dönemlerinin neden olabileceği tüm fiziksel acılarla, bazı kadınların adetlerini hep birlikte atlayabilmeyi istemelerine şaşmamalı. Artık kadınlara bu fırsatı veren yeni doğum kontrol türleri mevcuttur.

Adet Döngünüzü Grafik Oluşturma

İster hamile kalmaya çalışıyor olun ister hamilelikten kaçınmak isteyin, adetinizin grafiğini çizmeniz yararlı olacaktır. Bir adet tablosu, ne zaman yumurtlamayı bekleyebileceğinizi gösterecek ve böylece en doğurgan olduğunuz zamanı bileceksiniz. Adet döngüsü ile kan şekeri seviyeleri arasında bir bağlantı olduğundan, bir çizelge tutmak özellikle diyabetli kadınlar için yararlıdır. Regl döneminiz boyunca sağlıklı kalmak için neler yapabileceğinizi öğrenin.

Adet Gecikmesi ve Düzensiz Regl Kanamaları

Adet döngüsü ile ilgili sorunlar yaygındır, ancak kadınlar geç adet dönemleri varsa endişelenirler. İlk hamilelik semptomlarından biri olmanın yanı sıra, geç dönem veya kaçırılan bir dönemin nedenlerini öğrenin. Kendinizi ‘neden adet kanaması gecikti’ diye merak ediyorsanız, bu yardımcı tabloya bir göz atın.

Belki adetleriniz geç değildir, ancak düzensiz olma eğilimindedir. Ardından, regl döneminizin her zaman olması gerektiği zaman gelmemesinin bazı nedenlerini özetleyen düzensiz dönemlere bir göz atmak isteyeceksiniz. Üç aydan uzun süredir adet görmemiş olan kadınlar, amenore ve muhtemelen anovülasyon yaşıyor olabilir ve bir kontrol için doktorlarından randevu almalıdır.

Adet Dönemi Ve Cinsellik

Pek çok kadının adet dönemlerine gelince sorduğu ancak genellikle sormaya korktuğu bir diğer konu da sekstir. Adet görürken seks yapabilir misin? Hamile kalma olasılığınız nedir? Cinsel yolla bulaşan hastalık riski var mı? Güvenli mi? Bilmeniz gereken yanıtları: Soru-Cevap bölümünde bulun.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status