Sinüzit Filmi Nasıl Çekilir?

Sinüzit belirtilerini kendinde gören herkes, tedavi aşamasına geçmeden önce hastalığının mutlaka uzman bir kulak burun boğaz doktoru tarafından teşhis edilmesini sağlamalıdır. İlk olarak burun tıkanıklığı dikkate alınarak teşhis konulmaya çalışılan sinüzit için etkili yöntemlerden bir diğeri de sinüzit filminin çekilmesidir. Belirtileri yaygın olarak görülmesinden dolayı,  tek bir belirti ile sinüzit teşhisinin konması doğru değildir. Bu sebeple birden fazla bulguların bir araya geldiği hastalar için gerekli tetkiklerin yaptırılması doğru tedavi yolunda ilerlemeyi de sağlayacaktır.

Kimlere Sinüzit Filmi Çekilir?

Ağır sinüzit şikayetleri ile doktora giden kişiler için ilk muayenede genellikle sinüzit filmine ihtiyaç duyulur. Kesin teşhis için gerekli olan bu yöntem de sinüsler yakından incelenir. Solunum yollarında çeşitli sinüslerin olması, aynı zamanda değişik açılardan çekilmesi istenen sinüzit filmlerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Diğer yandan bilgisayarlı tomografi yöntemi adı verilen uygulamada ise ameliyat ile tedavi noktasına geliş olan kişiler için öngörülmektedir.

Sinüzit Film Röntgen

Sinüzit Filmi Nasıl Çekilir

Sinüzit tedavisi olan bir hastalık olmasına karşın, uygun tedavi şekli uygulanmadığında tehlikeli boyutları olabilen bir hastalıktır. İltihap kaynaklı bir hastalık olması ve tedavi edilmediği için, iltihabın tüm vücuda yayılması kişide kalıcı hasarlara yol açabilir.

Sinüzit Filmi Çekilmenin Zararları Var Mıdır?

Tomografi yöntemi ile pek çok hastalığın tanısı çok daha rahat konmaktadır. Vücuda radyasyon yayan bir yöntem olmasından dolayı gerekli görülmeyen durumlarda vücuda gereksiz yere radyasyon yayılması kaçınılmaz olacaktır.  Sinüzit hastalığı içinde mutlaka uzman bir doktor tavsiyesi ile film çekilmesi önerilir. Teşhis için oldukça önemli olan ve ciddi şikayetleri olan kişiler için uygun görülen sinüzit filmi en etkili tedavinin uygulanmasında yol gösterici olacaktır. Aksi halde sadece hasta şikayetleri ile teşhis edilen sinüzit için uygulanan tedavilerin yetersiz kalması ve olası olacaktır.

Sinüzit nedenleri arasında burun içi yapısı ve burun eğriliği gibi yapısal bozukluklarında neden olmasından dolayı, tomografi ile bu özelliklerinde teşhis edilmesi ve buna uygun tedavi şeklinin seçilmesi daha kolay olacaktır. Tomografisiz muayenelerde şikayetlerin tamamının sinüs iltihaplanmasına bağlanması gereksiz yere antibiyotik tedavisi görülmesine neden olacaktır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status