Düşük Sonrası Hamile Kalmak Kolay Mı?

Düşük yapıldıktan sonra, hem fiziksel hem de duygusal olarak kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Bebeğinizi kaybetmenin verdiği üzüntü duygusal sıçrayışlara neden olabilir. Ancak, iyileşmek için zamana ihtiyacınız vardır.

Bilmeniz ve hatırlamanız gereken en önemli şey, düşük yaptıktan sonra bunun çocuk sahibi olmak için son şans olmamasıdır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak kürtaj olan ya da düşük yapan kadınlar, sonrasında hamile kalabilirler ve sağlıklı bir gebelik dönemi geçirebilirler. Eğer düşük sonrası yeniden hamile kalmayı planlıyorsanız, düşük sonrası gebelik ile ilgili bilmeniz gerekenler yazımızın devamında detaylı olarak yer almaktadır.

Tekrar gebe kalmak için kendinizi hazır hissettiğinizde, öncelikle doktorunuza danışmanızı ve doktorunuzun tavsiyelerini almanızı öneriyoruz. Yapılması gereken testler ve alınması gereken sağlık önlemleri hakkında doktorunuzla mutlaka konuşunuz.

Zihinsel ve fiziksel olarak yeniden gebe kalmaya hazır hissettiğinizde, bazı önlemler almanız tavsiye edilir. Gebelik sürecine fiziksel olarak hazır olup olmadığınızı anlamak için doktor muayenesinden geçmenizi öneriyoruz.

Düşüklerin Sıklığının İncelenmesi:

Az sayıda kadın bir defa düşük tecrübesi yaşarken, bazı kadınlar birden fazla kez düşük yapabilirler. Bazı durumlarda, düşük, hamile olduğunuzu henüz bilmeden önce bile ortaya çıkabilir. Genellikle düşük, gebeliğin 20.haftasından önce olur. Sağlık durumunuz hakkında doktorunuza danıştıktan sonra, düşük yapmayı önlemek için bazı tedbirler almalısınız.

Gebelik Planlaması Öncesi Yapılan Testler:

Düşük sonrası, zihinsel olarak kendinizi gebeliğe hazır hissediyorsanız, doktorunuz gebelik planı hakkında sağlık durumunuzu kontrol edecektir. Gebelik şansı için vücudunuzun yeterince uygun olup olmadığını kontrol etmek için bazı testlerin yapılmasını önerebilir. Doktorunuz, aşağıdaki testlerden birini isteyebilir:

1. Kan Testleri:

Kan tahlili, genellikle hormonlar ya da bağışıklık sistemi altında yatan herhangi bir sorunu tespit etmek amacıyla tavsiye edilir.

2. Kromozom Testleri:

Düşük yapma altında yatan faktörlerden biri de kromozomlardır. Gebeliği etkileyen herhangi bir kromozomal faktör olup olmadığını analiz etmek için bu test istenebilir.

3. Ultrason:

Ultrason taraması, genellikle rahim ve serviks sağlığını kontrol etmek için yapılır. Tarama koşullara bağlı olarak dahili veya harici yapılır.

4. Histeroskopi:

Histeroskop denilen küçük bir teleskop, rahim ağzı yolu aracılığıyla rahim içine yerleştirilir. Ardından doktor tarafından rahim duvarları, fallop tüpleri ve rahim sisteminin sağlığı incelenir.

5. Histerosalpingografi:

X-ışınları kullanılarak, yapılan bir röntgen incelemesidir. Rahim ve fallop tüplerinin sağlığı incelenir.

6. Sonohisterogram:

Vajina ve rahim ağzından rahim içine bir sıvı enjekte edilir. Ardından, ultrason aracılığı ile astar sağlığı kontrol edilir.

Düşükten sonra ne zaman hamile kalınır?

Düşük sonrası rahim normal fonksiyonlarına geri döner. Bu nedenle, düşükten hemen sonra hamile kalmak mümkündür. Ancak, zihinsel ve fiziksel olarak kendinizi hazır hissettikten sonra gebelik planlamak önemlidir.

Düşük sonrası gebelik için ideal zaman diye bir şey yoktur. Ancak, uzmanlar düşükten sonra hemen acele edilmemesini ve en az 6 ay beklenmesini öneriyor.

Plasenta, fetüs yerine anormal bir kist kitlesi içine gelişirse, mol gebelik durumu ortaya çıkar ve düşük kaçınılmazdır. Mol gebeliği sonrası tekrar hamile kalmak isteyen bayanların en az 6 ay beklemesi önerilir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status