Ada Çayı Tüketmenin Faydaları Nelerdir ?

Kış geldiğinde aklıma gelen çayların başında eğer ki bir de normal çayı sevmiyorsak adaçayı gelir. Ada çayının birçok çeşidi olsa da herkes bir şekilde ada çayıyla tanışmıştır ve hayatına dahil etmiştir. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtmak ve sağlığımızı korumak için adaçayından faydalanırız. İçimizi ısıtması dışında adaçayının başka ne gibi faydaları var biliyor muyuz?

Adaçayı gizli bir cennet gibi, keşfetmeyi ertelememeli ve bize sunduklarından yararlanmalıyız. Adaçayının diğer faydaları neler anlatmaya çalışalım.

Adaçayının en bilinen faydası kış günlerinde içimizi ısıtması. Eğer mide şişkinliği sorunu yaşıyorsanız, gaz sorunu yaşıyorsanız adaçayı midenizi yumuşatarak rahatsızlığınızı azaltacaktır. Soğuk algınlığıyla genelde birleşen boğaz ağrıları ve öksürük bizi yıldırır hele ki geçmek bilmiyorsa sosyal hayatımızı olumsuz etkiler. Yutkunurken boğazımızın acısını azaltmak için adaçayından yararlanmalıyız.

Çay olarak tüketmeli ya da gargara şeklinde kullanmalıyız. Ağzımıza alacağımız adaçayını ağzımızda gezdirip bir süre tutup sonra tükürebiliriz. Boğaz ağrımızın azaldığını göreceğiz. Çay olarak da tüketebilir yemek borumuzdaki tahrişi sakinleştirebiliriz.

Adaçayı antiseptik özellikte taşır, bir yerin mikrobunu kırmak için de adaçayından faydalanabiliriz. Yorgun gözler ağrır verişlik yaratabilir. İşte bu sorunda da adaçayı yanımızda. Adaçayını bir pamuğa damlatın be gözünüzü yumuşak hareketlerle silin, gözünüzün dinlendiğini, şişliğinin azaldığını göreceksiniz.

Adaçayını günde bir iki fincan olarak tüketebilirsiniz. Unutmayın bitkisel çaylar fazla tüketildiğinde faydanın yanında zarar da verebilir. Doğru kullanın, nimetlerinden faydalanın.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status