Gastrit İçin Doğal Çözümler

Gastrite yani mide zarının iltihaplanmasına bazı ilaçlar, bazı hastalıklar, alkol tüketimi ve bazı besinler sebep olur.

Gastrit için önlem alınmadığında mide zarında yaralar meydana gelebilir. Gastrit için hangi besinleri tüketip, hangilerinden uzak durmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz. Sizler için gastrite iyi gelen ve zararlı olan besinleri araştırdık.

Gastrit için tüketilebilir besinler:

Koyu yeşil yapraklı sebzeler:

Bu sebzeler A, C ve K vitaminleri ile folat, demir, kalsiyum içerir. Bu zengin içerik mide hastalıklarının tedavisinde yardımcıdır. Hem tedavi dönemlerinde hem de sonrasında brokoli, Brüksel lahanası, lahana, kuşkonmaz, karalahana, ıspanak, bezelye ve yeşil fasulye gibi sebzeleri bolca tüketmelisiniz.

Protein:

Protein, hücrelerin yapı taşı olup, hücre yenilenmelerinde rol alır. Az yağ içeren et, balık, tavuk, soya ürünleri, baklagiller, süt ve yoğurt gibi protein kaynaklarını tüketebilirsiniz.

Flavonoidler:

Özellikle parlak renkli meyve ve sebzelerde bolca bulunan flavonoidler gastrit ve ülser tedavisinde yardımcıdır yardımcıdır. Kereviz, kızılcık, elma, yeşil çay, yaban mersini, kiraz, kabak ve biber flavonoid içeren yiyecekler arasında yer alır.

Gastrit Sancısına Ne İyi Gelir?

Kahve, çay, asitli içecekler, beyaz ekmek, makarna, şeker, çikolata, kakao, patates kızartması, börekler, hamur işleri, baharatlı yiyecekler, kırmızıbiber, acı biber, jalapeno biberi ve biber tozu ise uzak durmanız gereken yiyecek ve içeceklerdir. Bu besinler midede ağrıya, yanmaya ve asit artmasına sebep olabilir.

Gastrit ağrısını gidermek için üzüm suyu, elma suyu, karpuz suyu, çiğ patates suyu, Hindistan cevizi suyu ve peynir altı suyu içebilirsiniz. Ayrıca günde en az 8–9 bardak su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Petekli bal ve pirinç lapasını da gastrit tedavisi için yiyebilirsiniz.

Eğer sizde de hazımsızlık, mide ekşimesi, karın ağrısı, hıçkırık, iştahsızlık, bulantı, kusma ve koyu renkli dışkılama gibi belirtiler yaşıyorsanız, gastrite yakalanmış olabilirsiniz.

Bu belirtilerle karşılaşmanız durumunda doktora danışmanızı tavsiye ederiz.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status