2021 Sonbahar Makyaj Trendleri

Sıcak yaz günlerinin geride kaldığı şu günlerde renkli yaz makyajı trendlerinin yerini de sonbahara özel makyaj trendleri almaya başladı. Bu sonbaharda hanımlara taze bir görünüm veren, yumuşak ve doğal tonlarda makyajlar trend diyebiliriz.

Yeni sonbahar defilelerinde de gördüğümüz üzere, dramatik göz makyajı, kalın dudaklar ve sıcak tonlar 2021 sonbahar makyajının öne çıkan özellikleri oluyor. Sezonun makyaj trendleri hanımlara muhteşem renkler ve farklı seçenekler sunuyor.

Sonbahar makyaj ipuçları ile sizler de bu sezon göz alıcı güzelliğe sahip olabilirsiniz.

Kalın Kaşlar ve Çarpıcı Gözler

Bazı kadınlar kalın kaşların erkeksi bir ifade kazandırdığını savunsa da, artık hemen her bayanın kalın ve dolgun kaşlar için çaba gösterdiğini görmekteyiz. Makyaj uzmanları, kalın kaşlarla erkeksi bir görünümden kaçınmak için kaş yapınızın daha simetrik olmasına dikkat etmeniz yönünde uyarmaktalar.

Kalın kaşlara biraz kavisli şekil vermek, kadınsı bakışlara sahip olmanız için dikkat etmeniz gereken noktalardan biridir. Kaşlarınız seyrekse, kalın kaş modasına ayak uydurmak için kaş kalemi ile gölgelendirme yapabilir ve kaşlarınızı kalınlaştırabilirsiniz.

Sonbahar göz makyajında sofistike ve zarif bakışlar öne çıkıyor. Gözlerinize bej tonlarında göz kalemi ve far uygulayabilirsiniz. Biraz maskara ve toprak tonları ile gölgelendirme yaparak, sonbahar göz makyajı trendini yakalamak mümkün.

Ayrıca Bakınız: Daha Bakımlı Görünmek İçin Makyaj Tüyoları

Buğulu Mor Göz Makyajı

Bu sonbahar göz makyajında farklı tonlarda far kullanımlarına da sıkça rastlamaktayız. Buğulu göz makyajı birkaç sonbahardır hanımların vazgeçemediği göz makyajlarından biri ve bu sonbahar da buğulu göz makyajı trend olmayı sürdürüyor.

Her göz rengine çok yakışan mor tonlarında göz makyajı, akşam gezmelerinde tercih edilebilir. Mor tonlar, büyüleyici bir gece göz makyajı için avantajlı bir renklerden biridir.

Mat Dudaklar

Dudak rengine yakın tonlarda ruj ve dudak kalemi ile doğal ve bir o kadar cazibeli dudaklara sahip olabilirsiniz. Bu sonbahar göz makyajı daha iddialı olurken, doğal ve kalın dudaklar da sezonun bir diğer favorisi oluyor.

Mat tonlarda bir ruj ve üzerine parlatıcı sürerek, dudaklarınızın normalinden daha kalın görünmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: Dudağı Dolgun Gösteren Makyaj Tüyoları

Bakır ve Bronz Makyaj

Sonbahar sezonu ile tam uyum içerisinde olan bakır ve bronz makyaj, açık renk cilt tonuna sahip bayanlara çok yakışmaktadır. Sezonun sıcak renklerinden olan turuncu, bakır, altın ve bronz kozmetik ürünleri ile “rose gold” makyaj trendini sizler de yakalayabilirsiniz. Pembe ve altın tonlarını karıştırarak, daha çarpıcı tonlar elde edebilirsiniz.

Dramatik Kedi Gözler

Kedi gözü makyajı trendi son birkaç yıldır devam etmektedir. Genellikle gece gezmelerinde ve özel günlerde tercih edilen kedi gözler, daha dinamik bakışları da beraberinde getiriyor. Göz hatlarınız kedi gözü makyajına uygunsa, bu makyaj trendi ile sonbaharda sizler de dramatik bakışlara sahip olabilirsiniz.

Klasik Nötr Tonlar

Sonbahar sezonunun belki de en iddialı makyaj trendlerinden biri; minimalist makyaj olabilir. Bu makyaj için öncelikle hafif ve nötr tonlarda bir fondöten ile cildinizdeki tüm kusurları gizlemelisiniz. Allık ile elmacık kemikleri ve alın kısmını vurguladıktan sonra, sıra göz makyajına geliyor.

Bir kat maskara çektikten sonra, çekici ve doğal bir minimalist makyaja sahipsiniz, demektir. Dudaklarınıza da nötr tonlarda bir parlatıcı veya ruj sürebilirsiniz. Dudak ve göz makyajınızı olabildiğince basit tutmaya gayret edin.

Kahverengi Tonlar

Bu sonbahar makyaj malzemelerinizde sıcak kahverengi tonlara yer açın. Hafif kahverengi dokunuşları esmer ve beyaz tenli bayanlar tercih edebilirler.

Göz kapaklarınızın üzerine kahverengi gölgeler uygulayabilir ve siyah göz kalemi ile bakışlarınıza derinlik katabilirsiniz. Ardından bir kat kahverengi maskara, bronzlaştırıcı allık ve bakır tonlarında ruj kullanarak, sonbaharın ruhunu makyajınıza yansıtabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status