Sinüzit ve Cep Telefonu Kullanımı

Her yaştan kişide sinüzit problemi görülebilmektedir. Koku alamama, burun tıkanıklığı ve akıntısı, baş ağrısı, kuru öksürük gibi belirtiler ile kendisini belli eden sinüzit şikayetleri kış döneminde ve soğuk havalarda daha sık görülmektedir. Birçok kişi tekrarlayan baş ağrısı problemi ile karşılaştığında sinüziti olup olmadığını merak etmektedir.

Her baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve kuru öksürük şikayeti sinüzit belirtisi olarak kabul edilmemektedir. Birçok soğuk algınlığında da aynı belirtiler rahatlıkla görülebilmektedir. En az 10 gün süren baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve akıntısı, koku alamama gibi şikayetlerde bir hekime başvurmak önemlidir.

Sinüzit Hastaları ve Günlük Yaşam

Halk arasında basit bir sağlık sorunu olarak kabul edilen sinüzit ilerlemesi durumunda ciddi hastalıklara neden olabilmektedir. Ayrıca sinüzit belirtileri kişilerde farklı şiddetlerde zaman zaman tekrarlamaktadır. Bu da kişinin günlük yaşamını olumsuz etkilemekte, sosyal ve çalışma hayatını da aksatmaktadır.

Sinüzit tanısı konulan kişiler, mutlaka sinüzit tedavisi için hekim kontrollerine devam etmeye, tedavisi aksatmamaya dikkat etmelidir. Zamanında tedavi edilmeyen sinüzit hastalıkları ileride ciddi hastalıkların nedeni olduğundan erken tanı ve tedavi önemlidir.

Sinüzit tedavisi gören ve bu teşhis konulan kişiler, hastalıklarının günlük yaşamlarını nasıl etkileyeceğini merak etmektedir. Özellikle bilgisayar ve cep telefonu gibi günlük ihtiyaç haline gelen ve radyasyon yayan cihazların sinüzit hastaları için bir etkisi olup olmadığı akıllarda soru işareti bırakmaktadır. Sinüzit hastaları rahatlıkla cep telefonu kullanabilmektedir. Yüksek ses, cep telefonu sinüzit rahatsızlığını dış etkenler etkilememektedir.

Sinüzit Belirtilerinin Ortaya Çıkması

Birçok hastada sinüzit basit kabul edilen bir soğuk algınlığı ile başlamaktadır. Soğuk hava koşulları, alkol ve sigara kullanımı sinüzit şikayetlerini artıran dış etkenler arasında yer almaktadır. Radyasyon yayan akıllı telefon, cep telefonu gibi cihazların kullanılması hastalık üzerinde olumsuz bir etki oluşturmamaktadır.

Sinüzit hastalarının sigara içmemesi en büyük alınacak önlemdir. Çünkü sigara dumanı burun içini tahriş ederek hastalık belirtilerinin artmasına yol açmaktadır. Öte yandan bulundukları ortamda hava nemlendirici cihaz bulundurmak, buhar banyosu yapmak da sinüzit belirtileri konusunda hastanın rahatlamasını sağlayacaktır.

Sinüzit ve Burun Temizliği

Sinüzit hastalarının en çok şikayet ettiği sinüzit belirtisi burun tıkanıklığıdır. Kişilerde nefes almayı zorlaştıran ve tat alma duyusunu da etkileyen burun tıkanıklığı günlük yaşamı da olumsuz etkilemektedir. Bu etkinin azaltılması için sinüzit hastalarının burun temizliği büyük önem taşımaktadır.

Sinüzit tanısı konulan kişilere genellikle antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Antibiyotik tedavisinin yanı sıra burun açıcı sprey kullanımı da sinüzit hastalarını rahatlatacak etki oluşturmaktadır. Özellikle burun temizleme solüsyonları kullanılarak burun içinin tamamen temizlenerek düzenli açılması, sinüzit rahatsızlığını önemli ölçüde rahatlatmaktadır. Burun temizleyici solüsyonların yanı sıra tuzlu su ile gargara yapılması ve tuzlu su ile burnun yıkanması etkili bir yöntemdir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status