Uzun Bir Cinsel Hayat İçin 5 Öneri

İlerleyen yaşlarda evli çiftlerin arasındaki cinsel çekim ve isteklilik azalmakta olup, cinsel hayatları sonlandırmaktadırlar. Oysa ki, ilerleyen yıllarda da eşiniz ile mutlu bir cinsel hayata sahip olabilirsiniz. Cinsel hayatınızı renklendirmenin ve ilerleyen yaşlarda da aktif olması için kontrolü elinize almalısınız.

İlerleyen yaşlarda testosteron ve östrojen hormon düzeylerinin düşüşüne bağlı olarak cinsel performans azalabilmektedir. Yine menopoz cinsel istekliğin kadınlarda azalmasının başlıca nedenlerinden biridir.

Yapılan araştırmalarda iyi ve uzun yıllar süren bir seks hayatı için ruhsal ve sağlık açısından çiftlerin kendilerini iyi hissetmelerinin çok önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Sizler de cinsel hayatınızı daha renkli ve uzun ömürlü kılmak için aşağıdaki tavsiyeleri dikkate alabilirsiniz.

Uzun Bir Seks Hayatı İçin Öneriler

  1. Rahatlayın ve cinsel hayatınızın keyfini çıkarın. Gevşeyen kaslar ve beyaz saçlar, libidonuzun düşmesine engel olmasın. Bilinç altınıza bu gibi olumsuz düşünceler atmayın. 
  2. Stresinizi yönetin. Stres, cinsel istekliliği azaltmaktadır.
  3. Yeniliklere açık olun. Partneriniz ile yeni pozisyonlar, yeni fanteziler deneyin. Küçük bir değişiklik bile cinsel hayatınızı renklendirebilir. 
  4. Partneriniz ile iletişim kurun. Kendine güvenen çiftler arzularını ve sorunlarını açık bir şekilde partnerleri ile paylaşarak çözüm bulabilirler.
  5. Sağlık alışkanlıkları edinin ve spor yapın. Sağlıklı bir diyet, egzersiz, kilo kontrolü ve diğer temel meseleler ile yaşlılar ve yetişkinlerin kendilerine olan güvenleri gelir ve bu durum cinsel hayatlarına da olumlu şekilde yansır.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status