Sivilce Oluşumunda Beslenmenin Etkisi Var Mı?

Kadınların başına bela olan en büyük cilt problemleri arasında ilk sıralarda yer alan sivilceler çeşitli nedenlerle meydana gelebilirler. Genetik faktörler, çevresel koşullar, hormonal sebepler, geçirilen bazı hastalıklar, yaşam şekli ve benzeri nedenlerle ortaya çıkan sivilce problemleri ayrıca beslenmeye bağlı olarak da kendilerini gösterebilirler.

Sivilce Oluşumunda Beslenmenin Etkisi Nedir?

Pek çok kişi tarafından bilinmese bile beslenmenin sivilce oluşumunda etkisi oldukça fazladır. Doğru ve dengeli beslenmek yerine çok yağlı, tuzlu ve şekerli gıdalar tüketenlerin normal beslenen kişilere göre sivilce sorunları ile daha sık karşılaştıkları yapılan araştırmalar ile geçtiğimiz yıllarda kanıtlanmıştır. Bu durum bizlere beslenmenin doğrudan sivilce oluşumunu tetiklediğini gösterir. Bu nedenle sivilce oluşumunu önleyebilmek ya da var olan sivilceleri iyileştirebilmek için beslenme konusuna özellikle dikkat etmek gerekir. Doğru beslenme şekilleri ve faydalı gıdalar ile en azılı sivilce problemlerinin bile kısa sürede giderilerek istenen sonuçların alınabilmesi mümkün olabilir.

Sivilce Oluşumunu Önlemede Beslenme Şekli Nasıl Olmalıdır?

Sivilce oluşumunu önleyebilmek için uygulanabilecek bazı beslenme önerileri bulunur. Bu önerilere uyulduğu takdirde cilt yüzeyinde zaten var olan sivilceler üzerinde gözle görülür iyileşmeler sağlanabilirken, yeni sivilcelerin oluşmasının da önüne geçme imkanı bulunur.

Sebze ve Meyve Ağırlıklı Beslenmek

Sivilce oluşumuna karşı düzenlenecek beslenme sisteminde sebze ve meyve tüketimine daha çok yer verilmesi gerekir. Sık sık tatlı ihtiyacı hisseden kişiler bu ihtiyaçlarını şekerli gıdalar yerine taze meyvelerden yana kullanabilirler. Sebzeler konusunda ise özellikle yeşil yapraklı sebzelerin tercih edilmesi sivilce oluşumunu engellemede oldukça etkili beslenme teknikleri arasında yer alması ile bilinir.

Kuruyemiş Tüketimini Arttırmak

Yağlı oldukları için çoğu zaman uzak durulsa da fındık, badem ve ceviz gibi kuruyemişler içerdikleri faydalı bileşikler ve yağ asitleri ile sivilce problemlerine karşı etkili destekçiler arasındadırlar. Ancak her ne kadar faydalı olsalar da barındırdıkları yüksek yağ oranları nedeniyle aşırı yenilmeleri fazla kilo alımına ve cilt tabakalarında yağlanmaya neden olabilir. Bu nedenle dozunda tüketilmeleri daha mantıklı bir tercihtir.

Yağ ve Alkolü Azaltmak

Özellikle tereyağı gibi aşırı katı ve kalorisi yüksek yağların çok sık tüketilmesi cilt yüzeyindeki sivilce oluşumunu doğrudan tetiklemektedir. Bu yüzden bu tür yağlar yerine zeytinyağı tüketimine ağırlık verilmelidir. Yemeklere mümkün olduğunca yağ atmamak ve yağsız bir beslenme düzenini uygulamak kişilerin sivilce problemleri ile çok daha rahat baş edebilmelerine imkan verecektir. Sivilce oluşumunu olumsuz yönde etkileyen yağların yanı sıra yine çok sık tüketilen ürünlerden birisi olan alkol de aynı risk grubunu oluşturur.

Aşırı miktarda alkol tüketimi cilt tabakalarında yağ birikimine neden olarak sivilce oluşumunu hızlandırmakta ve çoğunlukla kör akne denilen ağrılı sivilce problemine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle alkol tüketiminin de yağ gibi sınırlandırılması çok önemlidir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status