Koledok Kisti Nedir? Koledok kisti; biliyer ağacın konjenital (doğumsal) kistik dilatasyonlarını temsil eder. Biliyer ağacın bu kistik dilatasyonları; ekstrahepatik biliyer...
Kulak Çınlaması Sebepleri Nelerdir?
Kulak çınlaması çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Kulak çınlaması, bireylere ciddi rahatsızlık verir, uyku düzensizliği, dikkat bozukluğu, baş dönmesi gibi sorunları da beraberinde getirir. Kulak çınlamasının hangi nedenlere bağlı olarak ortaya çıktığını merak ediyorsanız, yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Kulak Çınlaması Neden Olur?
- Yüksek ses müzik dinlemek ve yapılan diğer hatalar, ilerleyen yaşlarda işitme kaybına bağlı olarak kulak çınlamasına neden olabilir.
- Kulakta aşırı kir birikmesi, kulak zarına tahriş vererek; kulak kirine bağlı olarak kulak çınlaması sorunu ortaya çıkabilir.
- Çeşitli sebeplere bağlı olarak, iç kulak hücrelerinde meydana gelen hasarlar, kulak çınlamasına neden olur.
- Bazı enfeksiyonlar ve hastalıklar, kulağı olumsuz yönde etkileyerek, kulak çınlaması sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bunlara; orta kulak iltihabı, sinüzit, alerjik durumlar gibi rahatsızlıkları örnek verebiliriz.
- Meniere hastalığına bağlı olarak iç kulakta meydana gelen bu hastalık kulak çınlamasına yol açar.
- Orta kulakta yer alan kemiklerin değişim göstermesi ya da kulak kemiği büyümesi sorununa bağlı olarak, kulak çınlaması gözlemlenmektedir.
- Bayanlarda hormonal değişimlerin olması ya da hormon bozukluğu, kulak çınlamasına yol açabilmektedir.
- Halk arasında kansızlık olarak bilinen Anemi rahatsızlığı nedeniyle özellikle bayanlarda kulak çınlaması sorunu yaşanır.
- Sürekli cep telefonu ile konuşmak ve kulaklıkla yüksek ses müzik dinlemek, ilerleyen sürelerde kulak çınlamasına neden olmaktadır.
- Yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan kişilerde nadir de olsa kulak çınlaması rahatsızlığı yaşanmaktadır.
YORUMLAR