Anjiyo Kalp Krizini Tetikler Mi?

Doğru olan kalp krizi sonrasında anjiyo tedavisinin sağladığı faydalardır. Kalp krizine neden olan tıkanmış ya da sertleşmiş damarların anjiyonagrafi ile teşhis edilmesi ciddi durumda olan hastaların bile hayatını kurtarmaktadır. Kalp krizi sonrasında anjiyo işlemi ile başarı elde edebilmek için müdahalenin ilk 12 saat içinde olması gerekmektedir.

Kalp Krizi Anjiyo Sonrası Olur Mu?

Kalp krizi nedeniyle zarar görmüş olan kalp kasları vücut için görevini tam anlamıyla yerine getiremediğinde başka sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır. Anjiyo kalp krizi hastaları için ise hayat kurtarıcı nitelikte bir uygulamadır. Özellikle anjiyo tedavisinin zamanında yapılmış olması da hastaların geri kalan yaşamlarını kalp rahatsızlığı olmadan geçirmelerine olanak sağlamaktadır. Ancak hastaların olası kalp krizi ya da damar tıkanıklıklarına karşı yaşam şekillerini büyük ölçüde değiştirmeleri gerekmektedir.

Sağlıklı beslenmeye özen göstermek ve varsa fazla kiloların verilmesi kalp damarlarının da rahatlamasını sağlayacağı için tekrar bir kalp krizi riski oldukça düşecektir. Aynı zamanda hareketli bir yaşam sürdürmek ve günde en az 1 saat hafif tempoda yürüyüş yapmak da sağlıklı bir kalp ve damar yapısına sahip olmayı mümkün kılacaktır.

Kalp Krizi Geçirenler İçin Anjiyo Neden Yapılır?

Kalp krizi, hastanın yaşamını kurtarabilmek için acil müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Hastalıklara bağlı ölüm nedenlerinden en yüksek orana sahip olan kalp krizleri anjiyo neden yapılır sorusunun başlıca cevaplarından biridir. Kalp krizinin en önemli belirtilerinden biri olan göğüs ağrısı ise anjiyo tedavisinin gerekliliğini gösteren belirtiler arasındadır. Aniden gelişen göğüs ağrıları sonrasında en yakın bir sağlık kuruluşuna ulaşma süresi 3 saati geçmemelidir. Daha uzun sürede hastaneye ulaşan kişilerde anjiyo kalp krizi tedavisi gerekliliği daha da artmaktadır.

Anjiyo Sonrasında Kalp Krizi Risk Oranı Nedir?

Anjiyo ameliyatı sonrasında eski sağlığına kavuşan ve herhangi bir kalp rahatsızlığı olmadan devam edenlerin sayısı oldukça fazladır. Bu durum anjiyo tedavisinin kalp hastalıklarına tanı koyma ve damarlardaki tıkanıklıkların teşhis edilmesindeki önemini göstermektedir. Ancak binde bir oranında da olsa anjiyo sonrasında kalp krizi geçirenler de yok değildir. Genel olarak cerrahi bir operasyon özelliğinde olan anjiyo uygulamasının her zaman bu tür riskler taşıdığını iyi bilmek gerekir ve anjiyo neden yapılır sorusunun cevabını detaylı bir şekilde araştırmak gerekir.

Kalp Krizi ve Anjiyo Sonrasında Neler Yapılmalı?

Kalp krizi geçirdiği düşünülen kişi için yapılması gereken en önemli şey en yakın hastaneye ulaştırılmasıdır. Ardından hastanede de EGK ve bilgisayarlı tomografi gibi tetkikler sonucunda hastaya anjiyo uygulanıp uygulanmayacağına karar verilmektedir. Özellikle doktorun önerdiği anjiyo mutlaka yaptırılmalıdır. Kalp sağlığı için son derece basit bir işlem olan anjiyonun ertelenmesi ya da kaçınılması hayati sonuçlara neden olabilmektedir. Bu sebeple bu işlem öncesinde ve sonrasında mutlaka doktor tavsiyelerine kulak vermeyi gerektirmektedir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status