Anjiyo Sonrası Tempolu Yürüyüş Yapılır Mı?

Kalp damar yolarında meydana gelen tıkanmalar sonucu kalpte sertleşme oluşur ve bu sertleşmenin giderilmesi için buraya baskı yapılması gerekir. Balon ya da stent yöntemiyle yapılan bu baskıya anjiyo işlemi denir. Anjiyo cerrahi bir işlem olmasa da damar yolundan giriş yapılarak uygulandığı için önemli bir uygulamadır. Anjiyo öncesi ve sonrasında gerekli hazırlığın iyi yapılması, doktor tavsiyelerinim önemsenmesi hastalığın iyileşmesi açısından önemlidir. Hastalar gerekli işlemleri tedavi öncesi ve sonrasında yaparak daha hızlı bir şekilde iyileşme sürecine girebilir.

Anjiyo ile sadece kalpteki sorun tespit edilmez. Anjiyo için damar yolundan giriş yapıldığı için bu damarlara bağlı vücuttaki bazı organlarda sorun olup olmadığı anlaşılır. Bacak, beyin, göz gibi önemli organlardaki sorunlar da bu damar yolundan girilerek yapılan anjiyografi işlemi ile tespit edilir.

Pek Çok Hastalık Anjiyo İle Önlenebilir!

Başta kalp krizi olmak üzere hayati riskler taşıyan sorunlar anjiyo uygulaması ile önlenebilir. Kalp krizi başlangıcında anjiyo işlemi uygulandığında olası kalp krizin önüne geçmektedir. Kalp krizinin önlenmesi için ilk 6 saat ile 12 saat arası çok önemlidir. Bu saatler arasında kalp hücrelerinde meydana gelen hızlı ölüm süreci durdurulabilir.

Anjiyo ile kalpteki tıkanıklık giderilerek kişilerin sağlıklı yaşamlarına geri dönmeleri sağlanır. Damardan giriş yapıldığında diğer organlarla alakalı sorunlar da anlaşılır ve bu organlarla ilgili zamanında tedavi uygulaması yapılabilir.

Anjiyo Sonrasında Fiziki Aktiviteler

Anjiyo olduktan en geç bir gün sonra kişi ayağa kalkabilir. Ancak ilk bir iki hafta dikkatli olmak gerekir. Anjiyo sonrası tempolu yürüyüş kalp sağlığı için faydalı bir uygulama olabilir. Ancak dediğimiz gibi birkaç hafta aşırı fiziki aktivitelerden, yük kaldırmak gibi işlerden kaçınmak gerekir. Sonrasında sağlıklı bir şekilde beslenmek, bol sıvı tüketmek gerekir.

Uygun egzersizler yapabilir ve yürüyüş için her gün belirli bir vakit ayırarak kalp sağlığına yararlı uygulamalar yapabiliriz. Yürümek bu konuda en iyi yöntemdir. Her gün tempolu şekilde yürüyerek kalp damarlarımızın işleyişini daha sağlıklı hale getirebiliriz. İhmal etmeden günlük yürüyüşlerimize gündelik planımız içinde yer vermeliyiz.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status