Anjiyo Sonrası Yapılan İşlemler Ve Morluk

Anjiyo sonrası morlukların çıkması, sizleri kaygı ve telaşa sürüklememelidir. Her hastada farklı ağrıların olabileceğini ve bu ağrıların geçici olduğunu bilmelisiniz. Anjiyo işlemleri gerçekleştirirken kullanılan ilaçların ise, nadiren alerji etkisi gösterdiği bilinmektedir. Bazı hastalarda böbrek yetmezliğine yol açtığını da eklememiz gerekiyor. Anjiyo uygulamaları sonrasında mide bulantısı, morluk ve şişliklerin gerçekleştiği durumlarda doktorunuza danışmalı ve bu doğrultuda hareket etmelisiniz.

Anjiyo Sonrası Hasta Nasıl Hissetmektedir?

Lokal anestezi yöntemiyle yapılan anjiyo işlemleri, iğne yapılması durumunda küçük bir acı dışında ağrılara sebep olmamaktadır. Kalp ve ritim bozuklularına bağlı olarak çarpıntı hissi yaşayabilirsiniz. Verilen maddenin özelliği gereği kusma ve mide bulantıları da görülebilmektedir. Bundan dolayı sağlıklı bir anjiyo işlemini 6 saat içerisinde gerçekleşmesi beklenir. Anjiyo esnasına kalp boşluğunun içerisinde 20 ile 30 cc opak madde verilmektedir. Yüz ve göğüste geçici bir yanma hissi oluşabilir. Ancak, bunların ciddi bir sağlık sorunu teşkil etmediği de bilinmektedir.

Anjiyo Sonrası Yapılan İşlemler Nelerdir?

Bu işlemler sonrasında hastalar takip adına yataklarına alınmaktadır. 10 ile 15 dakika arasında baskı yapılarak kasıkta bulunan konül çıkarılmaktadır. Kanamanın durması sonrasında ise sıkı bir bandaj uygulanır ve yaklaşık 4 kg ağırlığındaki kum torbası en az 6 saat bekletilir. Belirtilen vakit geçtikten sonra torba kaldırılır ve bandaj çıkarılarak küçük bir bandaj takılır. Hastanın, 5 saat içerisinde en az 1,5 litre su içilmesi istenir. İdrar miktarı, EKG ve kasık bölgesi kontrolü yapılmaktadır. Bacak ve kolların hareketsiz tutulmasına özen gösterilir. Birkaç saat içerisinde hastaların taburcu olması sağlanır.

Hastaların, 6 ile 8 saat arasında bir kontrol altına alınma işlemi gözlemlenmektedir. EKG kontrolünden sonra doktorla birlikte ayağa kaldırılır ve hastanın yürümesine yardım edilir. Bu aşamada da herhangi bir sorun bulunmuyorsa, hastanın evinde dinlenmesi için 4 ile 7 gün arasında bir süre verilir.

Anjiyo Sonrası Morluk Nedir?

Hastaların, 24 saat geçtikten sonra duş alabileceğini ve bandajlarını çıkarabileceğini söyleyebiliriz. Anjiyo sonrası morluk ve şişlik belirtileri görülmektedir. Bu sorunların geçici olduğunu bilmelisiniz. Bacağınızda ağrı ve soğukluk, kasık bölgenizde şişlik, giriş yerinde kanama ve akıntı benzeri durumlarda doktora danışılmalıdır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status