Sinüzit Adet Gecikmesi Yapar Mı?

Sinüzit, adet gecikmesine doğrudan neden olacak bir hastalık değildir. Sinüzit, hormonlara etki etmez ve kadınlarda adet gecikmeleri gibi durumlara neden olmaz. Sinüzit, yüzde belirli bölgelerde birikmiş, hafif katılaşmış iltihaplı burun mukozasının neden olduğu bir hastalıktır.

Sinüsler, kafatasında üst kısma dağılmış, burun mukozasının geçişini sağlayan kanallardır. Burun mukozası çeşitli nedenlerle iltihaplanabilir. İltihaplı mukoza tıkanıklık nedeniyle burundan akmazsa sinüsler içinde kalarak katılaşmaya başlar. İltihap ve tıkanıklığın vermiş olduğu etkiyle yüzün çeşitli bölgelerinde ağrı görülmeye başlanır. Tüm bu etkilerin olduğu hastalığa sinüzit adı verilmektedir.

Sinüzitin birçok belirtisi, neticesi ve tedavi sonrasında oluşabilecek etkileri vardır. Sinüzitin adet gecikmesin etkisi olmadığı gibi adet döngüsünün de sinüzitle bir alakası yoktur.

Sinüzit Adet Gecikmesine Neden Olur Mu?

Sinüzit ve Adet Gecikmesinin İlgisi Var mıdır?

Sinüzit ve adet gecikmesinin doğrudan bir ilişkisi yoktur ama bazı dolaylı nedenlerle ilişkili olabilirler. Sinüzit kimi zaman yoğun geçer ve kişiyi oldukça rahatsız etmektedir. Bu durumda hastalar ağrı kesiciler, antibiyotik gibi çeşitli ilaçlar kullanabilirler. İlaçların yan etkisi olarak adet gecikmesi ve erken gelmesi gibi değişiklikler görülebilir.

Sinüzit için evde tedavi yöntemleriyle çeşitli bitkiler denesiyseniz; bitkilerin etkilerinden dolayı adet düzeninde şaşmalar olabilir. Endişe edilmesine gerek yoktur ama süre çok uzarsa adet olunur ve 10 gün geçmesine rağmen kanama bitmezse mutlaka doktora danışılmalıdır. Sinüzitin vermiş olduğu huzursuzluk ve stres de adet düzenini sekteye uğratabilir.

Sinüzitin Belirtileri Arasında Adet Gecikmesi Var mı?

Adet gecikmesi, sinüzitin belirtisi olarak kabul edilemez ama dolaylı sonuçlarından biri olduğu söylenebilir. Sinüzitin belirtileri arasında genellikle soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda görülen belirtiler görülür. İltihap gibi bir durum söz konusu olduğu için sinüzitle birlikte ateş, özellikle başta görülen ağrı, burun ve boğaz akıntısı, tıkanık burun, koku duyusunda azalma, sinüzit baskısıyla dişlerde, gözlerde burun çevresinde ağrı, yüzde basınç oluyormuş hissi gibi belirtiler görülmektedir.

Belirtileri yaşıyorsanız; mutlaka bir uzmana danışmalı ya da evde çözümler denemelisiniz. Sinüzit ilerledikçe ve büyüdükçe daha çözümsüz bir hale gelebilmektedir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status