Sinüzit Ağız Kokusu Yapar Mı?

Çağımızın en illet hastalıklarından birisi olan ve pek çok kişinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen sinüzitin insan vücuduna bazı ciddi olumsuz etkileri de bulunur.

Sinüzit Hastalarda Ağız Kokusuna Neden Olur mu?

Sinüzitin belli başlı belirtileri arasında öksürük, nefes alamama ve halsizliğin yanı sıra ağız kokusu da vardır. Pek çok kişi sinüzitin en temel belirtisinin baş ağrısı olduğunu düşünse de aslında sinüzit ilk önce ağız kokusunun değişmesinden fark edilebilir. Baş ağrısı ise genellikle sinüzit hastalığının akut durumda olduğu dönemlerde gözlemlenir. Kronik sinüzit problemini yaşayan hastaların çoğunda baş ağrısı belirtileri meydana gelmez. Kronik hastalarda baş ağrısı yerine ağız kokusu ve geniz akıntısı gibi sıkıntılar ilk bulgulardan olur.

Sinüzit ve Ağız Kokusu

Sinüzitin Ağız Kokusuyla İlişkisi Nedir?

Sinüzitin ağız kokusuna neden olmasının altında yatan temel sebep; hastalık esnasında genizden gelen akıntının enfeksiyonlu olması sebebiyle normalde olması gerekenden daha koyu olmasıdır. Bu koyu akıntı hastaların boğaz kısmına geldiği zaman bir tür takıntı hissi meydana getirir. Koyu akıntı aynı zamanda solunum yolu üzerine de yerleşerek nefes almada güçlük yaratır. Bu nedenle hastanın ağız kokusu değişir.

Sinüzit Nedeni ile Meydana Gelen Ağız Kokusu İçin Ne Yapılabilir?

Sinüzitli hastaların en büyük problemlerinden birisi olan ağız kokusu konusunda maalesef kesin bir tedavi yöntemi halen bulunamamıştır. Sinüzit çoğu zaman seneler boyunca hastalara musallat olduğu için kötü ağız kokusu da bu hastalık ile beraber gelir ve uzun bir süre ortadan kaybolmaz. Sinüzitten ötürü hastaların ağızlarında oluşan kötü kokuları kökünden çözmek mümkün olmasa  da bazı önlemler alınarak ağız kokusu en aza indirilebilir. Bunun için yapılabilecek ilk uygulama her gün kaliteli bir diş macunu ve fırçası ile dişleri düzenli olarak temizlemektir. Ayrıca her gün tüketilebilecek olan karanfil taneleri de sinüzit kaynaklı ağız kokularının en aza indirilmesinde etkilidir.

Sakız çiğnemeyi seven kişiler sabahları çinko içeren sakız çiğneyebilir ve böylelikle ağız sağlığı güçlendirilebilir. Sinüzit kaynaklı ağız kokularını gidermek amacıyla buruna çinkolu ürünlerin damlatılması ise kesinlikle yapılmaması gereken yöntemlerin arasında yer alır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status