Sinüzitin Vücuda Olumsuz Etkileri Ve Tanısı

Sinüzit, çoğu zaman şiddetli baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve burun akıntısıyla baş gösteren yüz sinüslerin yangısı olarak tanımlanmaktadır. Sinüzit, hayat kalitesini düşüren bir hastalıktır. Kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk hemen herkeste görülebilmektedir. Genellikle hayati tehlikesi olmadığı bilinen sinüzit, yoğun baş ağrısı gibi birçok rahatsızlığa neden olmaktadır.

Sinüzitin vücuda etkileri oldukça fazladır. Sinüzit hastalığı, kendisini vücuttaki belirtilerle göstermektedir. Git gide daha da ilerleyebilmekte ve kişileri son derece rahatsız etmektedir. Günümüzde, gelişen teknoloji sayesinde çok kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir. İlaç tedavisi ile sonuç alınamadığında, ameliyat ile kesin çözüm sağlanmaktadır. Ameliyata gerek kalmaması için, iltihaplanma artmadan tedaviye başlanılması gerekmektedir. Bu nedenle, belirtiler görülmeye başlandığında doktora gidilmelidir. Peki, sinüzitin belirtileri nelerdir?

Sinüzit Nasıl Anlaşılır?

Şiddetli Baş Ağrısı

Sinüzit hastalığının en yaygın görülen belirtisi şiddetli baş ağrısıdır. Bu baş ağrısı, yoğun ve yeğindir. Çoğu zaman yüz ve çevresinde görülmektedir. Zonklayıcı bir şekilde etki eden bu bağ ağrısı, sık sık tekrar…

ederek, hastaları son derece rahatsız etmektedir. Özellikle kış aylarında kendini sürekli göstermektedir.

Burunda Tıkanıklık ve Akıntı

Sinüzitin en bilinen belirtilerinden biri de burun tıkanıklığıdır. Sinüzit hastalarında burundan sarı-yeşil bir akıntı gelmekte ve burun tıkanıklığı sıkça yaşanmaktadır. Bu durum, kişinin sosyal yaşamı için de olumsuzdur.

Ağız Kokusu ve Tat Bozukluğu

Sinüzit hastalığında, ağız kokusu da görülmektedir. Çok sık görülmeyen belirtilerden biridir. Ayrıca, ağız kokusunun başka nedenleri de olabilmektedir. Ancak sinüzit hastalığında, koku ve tat bozukluğu ile birlikte ağız kokusu da görülebilmektedir.

Halsizlik

Halsizlik, sinüzitin vücuda olumsuz etkileri arasındadır. Özellikle çalışan insanlar için çok zor bir durumdur. Sinüzit, vücutta halsizliğe neden olan bir etki bırakmaktadır. Bu yüzden, belirtileri gören kişiler, hemen doktora gidip tedavi olmaya başlamalıdır.

Sinüzit Kimlerde Görülür?

Sinüzit herkeste görülebilen bir hastalıktır. Yaşlılarda görülebildiği gibi çocuklarda da görülmektedir. Kadın, erkek hemen herkese sinüzit tanısı koyulabilmektedir. Bu nedenle, cinsiyet ya da yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Ancak, çocuklarda gerekli önlemler alınmadığı takdirde daha sık görülebilmektedir. Bu aşamada, ebeveynlerinin, çocuklarına dikkat etmeleri gerekmektedir.

Sinüzit Tanısı Nasıl Koyulur?

Sinüzit hastalığına tanı koyulması için, bir Kulak Burun Boğaz Uzmanına gidilmesi gerekmektedir. Uzman, hastanın şikayetlerini dinledikten sonra muayene edecektir. Bu aşamada, hastaya bazı sorular yöneltir ve aldığı cevaplara göre hastanın burnunu, ağzını ve boğazını muayene eder. Böylelikle, hastaya sinüzit tanısı koyabilir. Ancak, bazı durumlarda röntgen filmi ve bilgisayarlı tomografi de gerekebilmektedir.

Sinüzit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sinüzit, tedaviye oldukça hızlı cevap vermektedir. Erken tanı koyulduğu müddetçe, tedavi ilaçlarla kolaylıkla sağlanabilmektedir. Bunun için, ilaç tedavisi yapılmaktadır. Ancak, ilerleyen durumlarda sinüzit aldırma ameliyatına gerek duyulabilmektedir. Anestezi ile yapılan 45 dakikalık bir ameliyat sonucunda, sinüzit tedavisi yapılmaktadır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status