Sinüzit Burun Kanaması Yapar Mı?

Sinüzit hastalığı kendisini ortaya çıkaran alt unsurlar dolayısıyla ya da direkt olarak burun kanamasına neden olabilmektedir. Bununla birlikte, hastalarda görülen tüm burun kanamalarının sebebi sinüzit olarak değerlendirilemez. Esas itibariyle sinüzitin ortağa çıkarttığı yaygın şikayetlerden olan; burun tıkanıklığı, öksürük ve baş ağrısına nazaran burun kanaması çok daha nadir görülmektedir.

Sinüzit Ve Burun Kanaması

Sinüzit hastalarında kanamalardan daha çok; burundan öne ve geriye doğru sarı – yeşil renkli akıntılar gözlemlenir. Sinüs içi mukozasının enfeksiyonu olarak ortaya çıkan sinüzit, burun içerisinde de bir takım patolojilere sebep olmakta ve bunlar da dolaylı yollarla burun kanamasını tetikleyebilmektedir.

Burun kanaması nasıl durdurulur?

Sinüzitte görülen burun kanamaları diğer dış etkenlere bağlı olmayan, evde kendi kendine durdurulabilen genel kanamalardan farklı değildir.

Burnun ön kısmında meydana gelen kanamalarda;

Soğuk su ile burun içerisindeki pıhtıyı temizleyin

Başımızı öne eğdikten sonra burnun kıkırdak kısmını sıkarak 10 (on) dakika kadar bekleyin.

Bu yöntem burnun ön bölgesinde oluşan kanamaları çoğunlukla durdurabilmektedir.

Burnun arka kısmında meydana gelen kanamalarda;

Burnun arka bölümünde meydana elen kanamalar daha çok hipertansiyon hastalığı olan yaşlı kişilerde görülmektedir. Bu tip kanamaları durdurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Burun üstüne ve enseye soğuk su uygulaması yapınız.

Tansiyonunuz yüksekse derhal düşürmek için daha önce tecrübe ettiğiniz bilinen yöntemleri uygulayınız ya da en yakın sağlık merkezine gidiniz.

Uzun süre durmayan yoğun kanamalarda mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanının muayene ve müdahalesi gerekmektedir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status