Sinüzit Halsizliğe Neden Olur Mu?

Nezle ya da grip olunmadığı halde baş ağrısı ile birlikte halsizlik yaşanıyorsa nedeni büyük ihtimalle sinüzittir. Sinüzit, vücudun işlevselliğini zorladığı için halsizlik başta olmak üzere birçok rahatsızlığa kaynak oluşturmaktadır.

Halsizlik ve Sinüzit

Kulak burun boğaz ile ilgili sorunlar yaratmasının yanı sıra vücudun bağışıklık sistemini de tehdit ettiği için halsiz düşüren sinüzit, kronikleştiğinde halsizliği de kalıcı olmaya başlar. Virüs temelli, enfeksiyon olduğu için vücudun devamlılık gerektiren bir savunma içerisinde olması gerekmektedir. Nitekim enfeksiyona bağlı olarak hastada ateş de görülmektedir. Ateş başlı başına halsiz bir vücuda neden olurken beraberinde burun ve genizden iltihap akıntısı da gözlemlenir. Akut sinüzit, vücutta birkaç günlük halsizlik yaratır. Antibiyotik, tuzlu su ya da okyanus suyu yöntemiyle iyileştirilebilir. Ancak akut sinüzitin devamı kronikleşmedir.

Kronik Sinüzitte Aylar Süren Halsizlik

Yalnızca belirtilerin dahi birkaç ay sürdüğü kronik sinüzitte, hastanın vücut direncini arttırmak için önlemler alması gerekir. Yaşam kalitesini şiddetle düşüren bu hastalık, günlük işleri aksatacak kadar halsiz bir vücut ortaya çıkaracaktır. Kemiklerin tamamında ağrı oluşturan rahatsızlığın teşhisi ve tedavisi farklılık göstermektedir. Her akut sinüzit birbirine benzer ancak her kronik sinüzit farklıdır. Bununla beraber vücudun sinüzitle savaştığı her an, halsizliği yenebilmek adına destekleyici besinler almakta yarar var. Kronik sinüzitte bazı alerjik testlerin arkasından tedavi süreci başlatılmaktadır.

Dikkat Dağınıklığı, Halsizlik ve Vücudun Enerji Kaybı

Kış aylarıyla birlikte artan sinüzit, hızla vücudu etkisi altına alan bir hastalıktır. Buna bağlı olarak vücudun direnişini çabuk kırar ve yorgun bırakır. Halsizlikle birlikte özellikle iltihabın yan etkileri tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir. Vücut direnci zaten düşük olan kişilerde sinüzit çok kolay başlangıç gösterir. Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerde akut sinüzit dahi yataklara düşmek için yeterlidir.  Bunun temel nedeni güçsüz kalmaktır.

Devamlı yorgunluk, kemik içlerinde ağrılar, dikkati belli noktaya toplayamama, tek bir yere belli süre bakıldığında şiddetli göz ve baş ağrısı hissetme sinüzitin halsizlikle birlikte gelen belirtileridir. Vücudun kendini toparlayabilmesi adına enerji alabileceği besinler tüketmesi gerekir. Aksi halde iyileşilmesi durumunda bile halsizlik bir süre daha kalacaktır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status