Sinüzit Nasıl Temizlenir? Doğal Yöntemler

Genellikle alerjik kökenli olan sinüzit baş ağrısı, burun tıkanıklığı, kuru öksürük ve geniz kaşıntısı yapmaktadır. Burun ve boğaz arasında dolgunluk hissi oluşturan sinüzit boşaltıldığı zaman sinüslerde büyük bir rahatlama olur ve akut sinüzitin tamamen geçmesine sebep olabilir. Kronik sinüzitte sinüs temizliği ise uzun süre boğaz ve burun rahatlığına sebep olabilir.

Sinüzit birçok çeşitte temizlenebilir. Bunların hepsi eczanelerde satılan burun temizleme aparatı ile yapıldığında çok daha etkili olmaktadır. Burun temizleme kürleri genellikle tuz karbonat, adaçayı ve çörekotu yağı ile yapılmaktadır. Sinüzit genellikle sıcak hava ve buhar sayesinde boşaltılabilen bir rahatsızlıktır.

Çörekotu Yağı İle Sinüzit Temizleme

Çörekotu bilindiği gibi kırk derde deva bir bitkidir. Çörekotunun yağı burna sade bir şekilde…

bir iki damla olmak üzere damlatıldığında sinüzitli kişilerin nefes almalarında rahatlama oluşmaktadır. Sinüzitli kişilerin çörekotu yağı ile uygulama yapılmasının bir yöntemi de buhar yöntemidir.

Bir litre suyun içerisine atılan iki yemek kaşığı kadar çörekotu yağı su daha kaynar iken başa örtülen bir çarşaf veya havlu yardımı ile buharın aynı yerde kalması sağlanmalıdır. Çörekotu yağının buharı burna 5 dakika süre ile çekilmelidir. Bu buharın burna çekilmesi esnasında bile burnun ve boğazın rahatladığı görülebilir.

Adaçayı İle Sinüzit Temizleme

Adaçayı genellikle kış aylarında kullanıldığında grip, nezle, bronşit ve sinüzit için çok iyi gelen bir bitkidir. Sinüzit için kullanımı oldukça yaygındır. Sinüzit için kullanılırken bir litre suyun içine iki yemek kaşığı kadar adaçayının bitkisi atılarak bir miktar haşlanır. Daha sonra bu buharlı su bir çarşaf veya havlu yardımı ile örtülerek buharı sinüzitli kişi genzine çeker birkaç dakika içinde bu buharın sinüsleri boşalttığı görülebilir.

Sinüzitli Kişiler Nasıl Korunmalı?

Sinüzitli kişilerin ilk olarak sinüzit atağına yakalanmamak için kendilerini korumaları gerekmektedir. Bu korunma yöntemleri genellikle soğuk havalarda ağız burun kapalı bir şekilde sokağa çıkmak ve kesinlikle ıslak saç ile sokağa yaz ve kış aylarında çıkmamak olacaktır. Islak saç ile açık havaya çıkıldığında mevsimlik sinüzit bile sürekli kronik hale dönüşebilir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status