Denize Girmek Sinüziti Nasıl Etkiler?

Sinüziti olan pek çok kişi ağrıların artmaması amacıyla birçok şeyden kaçınsa da denize girmek bunlardan biri olmamalıdır. Sinüslerin iltihaplanmasını gidermek amacıyla sürekli antibiyotik kullanmak sorunda olan sinüzit hastalarının düzenli olarak denize girmeleri, sinüslerin doğal yoldan temizlenmesini ve daha rahat nefes almalarını sağladığı uzmanlar tarafından açıklanmaktadır. Tuzlu yapıda olan deniz suyunun sinüzit başta olmak üzere daha pek çok hastalığa iyi geldiğini açıklayan uzmanlar, imkânı olan herkesin mutlaka yaz aylarında düzenli olarak denize girmeleri gerektiğini vurgulamaktadır.

Denize Girmenin Sinüzite Faydaları

Sinüzit tedavisinde önerilen çeşitli damla ve sprey gibi yöntemler etkili olmasına karşın deniz suyu kadar etkili olmadıkları yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Bu noktada denize girerek buruna tuzlu suyun temas etmesi, tıkanıklığın açılmasını ve hava geçirgenliğinin normal akışında olmasını sağlayarak sinüzit şikayetini azalttığı belirtilmektedir. Yaz aylarında daha çok şiddetlenen sinüzit belirtileri için düzenli denize girmek şikayetleri büyük ölçüde ortadan kaldıracaktır. Ancak esas tedavi şeklinin antibiyotik kullanımı ve diğer doktor tavsiyelerinin olduğu unutulmamalı ve deniz ve tuzlu su uygulamalarının ek tedavi şekli olarak uygulanmasında fayda vardır.

Denize Girmenin Sinüzite Yan Etkileri

Deniz suyu üzerine yapılan araştırmaların pek çoğu, denize girmenin sinüzite oldukça faydalı olduğunu ortaya koymuştur. Bu noktada yaz aylarında denize alternatif olarak havuza girmek sinüzit hastaları için önerilmemektedir. Havuz suyunun bakteri içerme olasılığına karşın temizliğinden emin olunmadığı için havuz yerine deniz tercih edilmelidir. Denize girmenin sinüzite olan herhangi olumsuz bir yanı bulunmamaktadır. Son derece faydalı olan bu yönteme imkân bulamayanlar, eczanelerde satılan deniz suyu ya da deniz tuzu şeklindeki ürünlerinden alarak evlerinde sinüs temizleme banyosu yapabilirler.

Ağrı ve solunum yollarını olumsuz etkilemesinden dolayı, sinüzit yaşam kalitesini ciddi oranda azaltan bir hastalıktır. Bu nedenle mutlaka önemsenmeli ve en uygun tedavi yöntemi ile bu hastalık tedavi edilmelidir. Tedavi edilmediğinde kronik hal alan ve ağrıları şiddetlenen sinüzit ise mutlaka doktor tedavileri ya da doğal yöntemlerle tedavi edilmelidir. Yan etkisiz uygulamaların tercih edilmesi iyileşmeyi kalıcı hale getirecektir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status