Çocuklarda Sivilce Nedeni Ve Tedavisi

Bu yazımızda, merak edilen konulardan çocuklarda sivilce nedeni ve tedavisi ile ilgili olarak öneri ve tavsiyelerimize kulak verebilirsiniz. Sivilce konusunda, sağlık uzmanlarının dile getirdiği en önemli araştırmalardan birisi de, 7 ile 12 yaş aralığındaki çocuklarda görülen sivilce sıklığıdır. Geçmişe yönelik bir bakış attığımızda 12 yaşın, çocuklardaki sivilce başlangıcı olarak belirmesi mümkündü. Ancak, daha öncesinde yaşanan sivilce problemlerinin sıklığını da göz ardı etmemek gerekiyor. Özellikle, ebeveynlerin bu konuda titiz ve dikkatli olması büyük önem taşımaktadır. Akne benzeri sorunların küçük yaşlarda görülme sıklığı oldukça az olsa da, sivilce oluşumunun yaygınlığı oldukça yüksek oranlarda seyretmektedir.

Her çocuğun gençlik çağına gelmesiyle birlikte sivilce sorunları da kendisini gösterecektir. Bunun doğal bir süreç olduğunu bilmeli ve çocuklarınızın gelişim aşamalarını takip etmelisiniz. Çocuklarınızın yaşayacağı psikolojik ve fizyolojik sorunların önüne geçmesine yardımcı olmak, her anne ve babanın temel görevleri arasındadır. Bu sebeple, sivilce tedavileri hakkında bilgi sahibi olmalı ve bu doğrultuda sağlıklı adımlar atmalısınız.

Sivilce Nedir?

Farklı çeşit ve türlerde beliren cilt rahatsızlıklarına sivilce denmektedir. Sivilce çeşitleri arasında kırmızı şişlikler, siyah noktalar, beyaz noktalar ve irinle dolu şişlikler gibi farklı türler görülebilmektedir. Peki, sivilce oluşumunu tetikleyen unsurlar nelerdir?

Cildin, gözeneklerle kaplı küçük delikler halinde olduğu bilinir. Gözeneklerin, cilt ve saçınızdaki bir yağ çeşidi olan sebumu aşırı üretmesi durumunda bakteriler tıkanmakta ve sivilce ortaya çıkmaktadır. Derinin dışına taşan gözeneklerin beyaz nokta halindeki sivilceler olarak gözükmesi de kaçınılmazdır. Gözeneklerin, tıkanıp açık kalması durumunda ise farklı bir tür olan siyah noktalar meydana gelmektedir. Sebumun ölü derilerin altına girmesiyle birlikte de enfeksiyonlu kırmızı sivilceler oluşmaktadır. Aşırı derecede tıkanmış gözenekler söz konusu olduğunda kist isimli ciddi enfeksiyon rahatsızlıkları kendisini gösterecektir.

Sivilce Çeşitleri

Yetişkin ya da Ergenlik Sivilceleri: Yetişkin ve ergenlerde sivilce görülme olasılığı bir hayli yüksektir. 11 ile 30 yaş arasındaki her bireyin sivilceden etkilenme oranı %80 oranındadır. Sivilcelerin, hormonsal düzlemde ergenlik ile bağlantılı olarak değişiklik göstermesi söz konusudur. Testosteron üretiminin ergenlikle birlikte artış gösterdiğini ve yağ bezlerinin aktif olmasıyla birlikte akneye neden olduğu bilinmektedir.

Bebek Sivilceleri: Sivilcenin sadece yetişkin ve gençlere özel bir durum olmadığının altını çizmeliyiz. Bebek sivilcesi yaygın olmamasının yanı sıra yeni doğan birçok çocuğu etkileyebilmektedir. Bebeğin hormonsal salgılamasının sivilceye yol açması mümkün olabilmektedir.

Sivilce Nedenleri Ve Oluşumu

  • Yüzü aşırı fırçalama ya da sıklıkla yıkama
  • Dar ve askılı elbiseler giyme
  • Sürekli olarak cilde temas eden saçlar
  • Aşırı terleme ve kepek sorunları
  • Stres ve bunalım
  • Sivilceleri elleme alışkanlıkları
  • Aşırı sıcak su ve sabun kullanmak
  • Cildi direkt olarak etkileyecek saç bakım ve kimyasal içerikli ürünler kullanmak

Sivilcelerin Hormonlarla İlişkisi

Hemen hemen herkesin hayatına giren sivilce problemi, kalıcı ve geçici etkileri ile tedavisi mümkün olan bir sorundur. Sivilcelerinizin geniş bir alanda bulunmasının hem estetik, hem de fizyolojik açıdan olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bu sebeple, tedavi yöntemlerini araştırmalı ve sivilcelerinizden bir an önce kurtulmalısınız. Sivilcelerin, hormonsal etkileşim konusunda ergenlik sürecindeki unsurlarla gelişim gösterdiği bilinmektedir. İlaç tedavilerinin yanı sıra doğal bakım kürlerinin bulunduğunu bilmelisiniz.

Krem ve antibiyotik kullanımlarının doktor kontrolünde olması, sivilcelerinizden sağlıklı bir şekilde kurtulmanıza yardım edecektir. Fiziksel tedavi çeşitleri arasında oldukça fazla seçenek bulunmaktadır. Bu sebeple, sabırsız ve bilinçsiz eylemlerde bulunmaktan vazgeçmeli, profesyonel bir sağlık hizmeti alma konusunda titiz olmalısınız.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status