Reflü Hastalığı Tedavisi İle İlgili Bilgiler

Reflü Hastalığı Tedavisi

Reflü hastalığının mide ekşimesi ve diğer belirtileri ve semptomları için tedavi, genellikle asidi kontrol altına almak için ilaç kullanımıyla başlar. Eğer birkaç hafta içerisinde rahatlama yaşamazsanız; reçeteli ilaç tedavisi ve ameliyat tavsiye edilebilir.

Ayrıca Bakınız: Reflü Nedir?

Reflü İlaç Tedavisi

Mide yanmasını kontrol altına almaya yardımcı olabilecek ilaçla tedavi seçenekleri şunlardır:

Mide asidini nötralize eden antiasitler: Antasitler, hızlı bir rahatlama sağlayabilir. Ancak, midedeki asidi nötralize eden ilaçlar, mide asidi nedeniyle hasar gören iltihaplı yemek borusunu tek başına iyileştiremez. Bazı antasitlerin aşırı kullanımı, ishal veya kabızlık gibi yan etkilere neden olabilir.

Asit üretimini azaltmak için kullanılan ilaçlar: H-2 reseptör blokörleri olarak adlandırılan bu ilaçlar, antiasitler kadar hızlı yanıt vermezler. Bununla birlikte, daha uzun süreli rahatlama sağlayabilirler ve mide asit üretimini 12 saate kadar azaltabilirler. Bu ilaçların daha güçlü versiyonları reçete edilerek verilir.

Asit üretimini engelleyen ve yemek borusunu iyileştiren ilaçlar: Proton pompa inhibitörleri, H-2 reseptör blokerlerine göre daha güçlü asit üretim bloke edicidirler ve hasarlı yemek borusu dokusunun iyileşmesine zaman tanırlar.

Ayrıca Bakınız: Reflü Sebepleri

Bu ilaçları iki ya da üç haftadan daha uzun süre almanız gerekiyorsa ya da semptomlarda iyileşme ve rahatlama olmuyorsa, doktor randevusu alınız.

Eğer reflünün en yaygın belirtilerinden biri olan mide ekşimesi sorunu ilk yaklaşımlara rağmen devam ediyorsa, reçeteli ilaç tedavisi gerekebilir.

Gastroözofageal reflü hastalığı tedavisinde bazen ilaçların daha etkili olması için kombine edilebilirler. Yani, birkaç ilaç birden tedavi seçeneklerini oluşturabilir.

Ayrıca Bakınız: Reflü Teşhisi

Reflü Ameliyatı

Eğer ilaç tedavisi bir sonuç vermezse ve hastanın şikayetleri devam ederse, reflü cerrahisi ve diğer prosedürler kullanılabilir. Çoğu gastroözofageal reflü, ilaçlar ile kontrol altına alınabilir. İlaçların yararlı olmadığı veya uzun süreli ilaç kullanımının önlenmek istenildiği durumlarda, aşağıdakiler gibi daha invaziv prosedürler önerilebilir:

Nissen fundoplikasyon ameliyatı: Alt özofagus sfinkteri takviye etme cerrahi prosedürü, genellikle laparoskopik olarak uygulanır.

Linx yöntemi: Alt özofagus sfinkteri güçlendirme cerrahi prosedürü, minimal invaziv cerrahi yöntemleri kullanılarak implante edilebilir. Linx cihazı ile ilgili yapılan çalışmalar umut verici görünmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status