Sinüs Enfeksiyonlar İçin Sarımsak Kullanımı Ve Faydaları

Sinüs enfeksiyonu; alerjenler, tahriş edici etkenler, çevresel faktörler ve viral enfeksiyonlar sonucu sinüs boşluklarının iltihaplanmasına verilen addır. Reçeteli ilaçlar ve bitkisel ilaçlar sinüs enfeksiyonu tedavisinde tercih edilmektedir. Sarımsak ise, sinüs enfeksiyonu semptomlarının azalmasında etkili gıdalardan biridir. Eczacılara göre, sarımsağın içeriğindeki anti-inflamatuar ve anti bakteriyel özellikler hasarlı hücreleri tamir eder. Hastalıkları önlemeye yardımcı olan antioksidanlar sarımsağın içerisinde yüksek düzeyde bulunmaktadır. Doğal antibiyotik olarak da bilinen sarımsak, sinüs enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan geleneksel yöntemlerden bir halini almıştır.

Sarımsak, tıbbi alanda kullanımı yaygınlaşan bir gıdadır. Kanseri önlemek, bağışıklık sisteminin etkinliğini artırmak, karaciğeri korumak, kolesterol düşürmek ve zararlı bakterileri öldürmek için kullanılan sarımsak, sinüs enfeksiyonları tedavisinde de önerilmektedir. Sinüs enfeksiyonu tedavisinde 250 ila 500 miligram sarımsak alınması önerilir. Sarımsak, bakteriyel enfeksiyonların neden olduğu sinüs enfeksiyonlarına karşı etkili olabilir.

Tıkanan sinüs kanallarının açılması için sarımsağı yemeklerinize ilave ederek kullanabilirsiniz. Ancak miktarı fazla kaçırmamaya gayret edin. Günde en fazla 3 diş sarımsak yenildiği takdirde, iki hafta içerisinde sinüs enfeksiyonlarının hafiflediği bazı sinüzit hastaları tarafından belirtilmektedir.

Sarımsağın Yan Etkileri:

Sarımsak kullanımında en sık görülen yan etkilerden biri ishaldir. Terleme, mide bulantısı, kusma, ağız, mide ya da boğazda yanma gibi yan etkileri de olabilir. Nadir olsa da, bazı insanların sarımsağa karşı alerjisi olabilir. Eğer sarımsak kullanımından sonra solunum güçlüğü ve alerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler görülüyorsa, kullanmayı bırakın ve hemen tıbbi bir yardım alın. Sarımsak takviyesi kullanmadan önce doktorunuzla mutlaka konuşun.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status