Sinüzit Masajı Nasıl Yapılır? Basınç Noktaları

Sinüs tıkanıklığını ve basıncını rahatlatmanın en doğal yollarından biri, sinüs boşluklarının bulunduğu bölgelere sinüzit masajı yapmaktır. Sinüs boşlukları burun çevresinde, kaş üstünde ve gözaltında yer alır. Alerji sezonunda saman nezlesi ve sinüzit hastalarının neredeyse hepsi baş ağrısı, sinüslerde tıkanıklık, boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi semptomlardan yana şikayetçi olurlar. Sinüzit masajı, tüm bu semptomları hafifletmeye ve stresi azaltmaya yardımcı olur. Bu masaj diğer sinüzit semptomlarına da iyi gelebilir.

Sinüzit masajı tedavisi sırasında; sinüs drenajını teşvik etmek için sinüs boşlukları ve akupunktur noktalarına hafif masaj yapılarak parmaklarla basınç uygulanır. Alerjik enfeksiyonu olan kişilerde bazen göz çevresindeki basınç dayanılmaz ağrıya neden olabilir. Bu tedavi aynı zamanda baş ağrısına iyi gelir. Sinüzit masajı ile beraber sinüs basıncını rahatlatma, baş ağrısı ve migren semptomlarını hafifletmede %95 oranında başarı sağlanabilir. Tabi, profesyonel kişiler tarafından yapılan sinüzit masajında her zaman daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Sinüzit masajını kendi evinizde yapabileceğiniz gibi, özel masaj salonlarında da 30 dakikalık sinüzit masajı ve akupunktur tedavisi ile sinüslerinizi rahatlatabilirsiniz. Yüz, baş ve boyun bölgesine masaj yapmak da baş ağrısı ve diğer semptomları azaltabilir. Masaj sonrasında ılık su içerisine okaliptüs yağı damlatarak soluyun. Bu faydalı ve ferahlatıcı aromaterapi ile sinüslerinizde tam anlamıyla bir rahatlama olacaktır.

Sinüzit Masajı Nasıl Yapılır?

Hafif bir basınç ile alın, burun ve yanak çevresine yapılan masaja sinüzit masajı denir. Dünya genelinde en çok görülen kronik hastalıklardan biri olan sinüzit için öngörülen bu tedavi yönteminin tıkalı sinüslere önemli ölçüde yardımı dokunur. Her gün birkaç dakikanızı ayırarak sizler de yüz ağrısı ve baş ağrısı hissettiğiniz bölgelere parmaklarınızla hafif bir masaj yapabilir ve bu sayede sinüslerinizi rahatlatabilirsiniz. Bu uygulamayı rutin hale getirirseniz, sinüzit semptomlarını önemli ölçüde yatıştırabilirsiniz ve yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz. Sinüzitten kaynaklı burun ve göz çevresindeki şişliklerde de iyileşme görülür.

Sinüslerin olduğu bölgelere hafif bir baskı uygulanarak yapılan sinüzit masajı, mukus tabakasının gevşemesine yardımcı olur. Bu sayede sinüs kanallarında doğal bir drenaj sağlanır ve sinüsleri tıkayan mukus akmaya başlar. Masaj yapılan bölgelerde kan dolaşımı artar. Sinüslerde biriken mukus tabakasının neden olduğu tıkanıklık ve basınca bağlı olarak ortaya çıkan baş ağrısı ve sinüzit ağrısı kaybolur. Birçok sinüzit hastası, sinüslerine masaj yaptıktan sonra sinüslerinde şaşırtıcı derecede bir rahatlama olduğunu dile getirmektedir.

Sinüzit masajını yaparken, ağrı ve bacıncı azaltmak için bazı ana basınç noktalarına odaklanmanız gerekiyor.

Sinüs Basınç Noktaları

Sinüs masajının uygulanacağı noktaların birer numarası vardır. Bu basınç noktalarını ve nasıl çalıştıklarını kısaca sizlere açıklayacağız.

1. Basınç Noktası: Gözlerin Arası

Burun köprüsünün hemen üstünde yer alan, kaş arası bölgeye hafif basınç uygulayarak masaj yapın. Bu noktaya bir dakika süre ile basınç uygulayabilirsiniz. Gözlerin ara kısmına parmaklarınızla yapacağınız bu basınç ile beraber iltihaplandıktan sonra şişen ve mukus salgılayan kanallarda önemli ölçüde rahatlama olur ve sinüsler kurumaya başlar. Ayrıca soğuk algınlığı ve nezle gibi rahatsızlıklara bağlı yüz ve baş bölgesinde meydana gelen semptomları da önemli ölçüde önler. Uyumadan önce bu alana masajı uygularsanız, sorunsuz bir gece geçirebilirsiniz. Frontal sinüslere uygulanan masaj da ciddi bir rahatlama sağlayabilir.

2. Basınç Noktası: Burun Deliklerinin İki Yanı

İşaret parmağınız ile burun deliklerinin iki yanına, aşağı ve yukarı taraflarına masaj yapın. İki parmağınızı kullanarak burun deliklerinin yanları ve yanaklarınıza basınç uygulayın. Maksiller sinüslere yapılan masaj ile beraber, bu bölgelerde kan dolaşımı artar, sinüs basıncı ve ağrı azalır. Bu noktalara düzenli olarak masaj yapılması, bazı solunum hastalıklarını önlemeye de yardımcı olur.

3. Basınç Noktası: Burun Köprüsü

Burun üst kısmına doğru işaret parmaklarınız ile basınç uygulayarak masaj yapın. Bu noktalarda kan dolaşımını arttırmak ve rahatlama sağlamak için aşağı ve yukarı doğru masaj hareketlerini uygulayın. Yaklaşık 5 dakika boyunca burun köprüsüne masaj yapmak belki sıkıcı gelebilir. Ancak beş dakika boyunca burun üst kısmına yapılan masaj sinüs ağrısını önemli ölçüde giderir. Diğer frontal, sfenois, etmoid sinüslere de gözleriniz kapalı şekilde masaj yaparak sinüslerinizde genel bir rahatlama sağlayabilirsiniz.

4. Basınç Noktası: Yanaklar

Gözaltından başlayarak yanak bölgesine aşağı yukarı hareketlerle masaj yapın. Yine, yanaklarınıza yukarı doğru masaj yapın ve hassas noktalara baskı uygulayın. Eğer maksiller sinüslerde ağrı ve basınç varsa, rahatlatabilir. Diş ağrısı olanlara da iyi gelebilir.

5. Basınç Noktası:  Dudak Üstü

Dudağınızın üst kısmına basınç uygulayarak masaj yapın. Burun altındaki bu bölgeye, üst dudağın bitiş kısmından yukarı doğru hareketlerle masaj uygulayın. Alerjiniz varsa veya nezleyseniz, bu noktaya uygulanan masaj iyi gelebilir. Eğer sinüsleriniz tıkalıysa, burun altına uygulanan masajla birlikte sinüslerdeki mukusun boğaz arkasına doğru akmaya başladığını hissedebilirsiniz.

6. Basınç Noktası: Kaşlar

Shiatsu tekniği olarak bilinen parmakla basınç uygulama masajını kaş çevresine yapabilirsiniz. Başparmaklarınızla kaşlarınızın orta kısmından dışa doğru yavaşça hareket ettirin ve basınç uygulayın. Sinüzit ağrısı genellikle kaş bölgesinde yoğun hissedildiği için bu tekniğin kaş ve alın bölgenizdeki sinüs ağrılarına iyi geldiğini sizler de deneyerek görebilirsiniz.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status