Sinüzit Hastalığı İçin Kürler

Kişilerde şiddetli baş ağrılarına sebep olan sinüzit oldukça ciddi ve kişinin yaşantısını kötü yönde etkileyen bir sağlık problemidir. Birçok kişi baş ağrısı, yüz bölgesinde basınç ve doluluk hissi, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, koku almama gibi şikayetlerle başvurduğunda sinüzit tanısı konulmaktadır. Bu belirtiler, sinüzit belirtileri olarak kabul edilse de her kişi için geçerli olmayabilmektedir. Kesin tanı konulması için bu durumların oluşmaya başlamasından en geç 2 hafta sonra bir kulak – burun – boğaz uzmanına başvurarak muayene olmak gerekmektedir.

Sinüzit hastalığı kendi arasında çeşitlere ayrılmaktadır. Birçok kişi sinüzit hastalığının aynı olduğunu düşünse de sinüzit çeşitleri kendi arasında kronik ve akut olarak farklı gruplarda incelenmektedir. Bu iki farklı tip sinüzitin tedavisi de birbirinden farklı yöntemler ile gerçekleştirilmektedir.

Sinüzit Tedavisinde Doğal Yöntemler

Sinüzit kişilerin günlük yaşantısını etkilemekle kalmayıp aynı zamanda göz, kulak, beyin, mide gibi çeşitli organlarda da hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle sinüzitin tedavi edilmesinin önemi oldukça büyüktür. Teşhis konulduktan hemen sonra sinüzit tedavisine başlanmalı ve hastaların tedaviyi aksatmaması gerekmektedir.

Tıbbi yöntemler ile çeşitli sinüzit tedavileri uygulanabilmektedir. Yaygın olarak antibiyotik tedavisi ile tedavi edilen sinüzitte ilerlemesi durumunda ameliyatta gerekli görülebilmektedir. Kişilerde görülen kronik sinüzitte doğal yöntemler de iyi bir tedavi yöntemi olarak tercih edilmektedir.

Akut sinüzit tanısı konulduğunda kısa süreli bir antibiyotik tedavisi veya ilerlemesi durumunda sinüzit ameliyatı ile tedavi sağlanabilmektedir. Fakat alerjik rinit gibi durumlardan kaynaklanan kronik sinüzitte aynı durum söz konusu olmayabilmektedir. Bu nedenle çeşitli sinüzit kürleri ile belirtilerin azalması, kişilerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi sağlanmaktadır.

Kronik Sinüzit Tedavi Kürü

Buhar banyosu yapmak, hava nemlendirici cihaz kullanmak, sigara dumanından, havasız ve kuru ortamlardan uzak durmak, bol sıvı tüketmek, burun yıkama yöntemleri sinüzit tedavisi için en sık kullanılan doğal yöntemler arasında bulunmaktadır. Bunlar kronik sinüziti olan hastalar için bazen yeterli kalmamaktadır.

Antibiyotik kullanmak istemeyen veya antibiyotik tedavisinde destekleyici bir sinüzitte bitkisel tedavi kullanmak isteyen kişiler sinüzit için papatya kürü tedavisini sıklıkla uygulamaktadır. Birçok kişinin olumlu sonuçlar aldığı papatya kürü oldukça pratik bir şekilde uygulanabilmektedir.

Sinüzitte Papatya ve Adaçayı Kürü

Sinüzit hastalığına karşı papatya kürünün hazırlanışı için öncelikle taze olmayan, kurumuş papatyalar gerekmektedir. Aktarlardan satın alıp kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda topladığınız papatyaları kurutarak da kullanabilirsiniz. Her uygulamada taze olarak hazırlayacağınız kür için 2 – 3 yemek kaşığı kuru papatya yeterli olmaktadır.

Sinüzit Hastalığı İçin Kür Tarifleri

Kaynayan suyun içerisine 2 – 3 yemek kaşığı kadar kuru papatyayı ekleyin. 5 dakika kaynadıktan sonra kabın ağzını havlu ile örterek havlu üzerinden çıkan buharı soluyun. 5 dakika boyunca yaptıktan sonra 3 dakika ara vermeyi unutmayın. 3 günde 1 uygulanabilecek bu işlem sinüslerin açılmasında etkili olacaktır.

Sinüzitte sık rastlanılan bir problem olan geniz akıntısının giderilmesi için de adaçayı kürü uygulanmaktadır. Kaynamış bir bardak suyun içerisine bir buçuk tutam adaçayı ekleyin. Bu su ile yatmadan gargara yaptığınızda geniz akıntısının hafiflediğini hissedeceksiniz.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status