Sinüzite Defne Yaprağı İyi Gelir Mi?

Sinüzit, kafatası içinde yer alan hava boşluklarında biriken ve tıkanmaya neden olan burun mukozası şeklinde kısaca tanımlanabilir. Hangi sinüsün tıkalı olabileceği gibi bilgileri öğrenmenin tek yolu MR gibi görüntüleme yöntemleridir. Daha ciddi durumlarda cerrahi gerekmesi gibi ihtimaller de görülebilir. Sinüzit için tıbbi tedaviler çoğu zaman yeterli gelmeyip sorunu kökten çözememektedir. Bu nedenle günlük yaşantıya dikkat ederek, evde uygulanan bitkisel tedavileri deneyerek kişi kendini rahatlatmaya çalışmalıdır.

Sinüzit Bitkilerle Tedavi Edilebilir Mi?

Sinüzit için iyi gelen bitkiler vardır ama doğru kullanılması önemlidir. Etki etmesi isteniyorsa nasıl kullanılacağının da öğrenilmesi gerekir. Örneğin papatya kurusu kaynatılarak kullanılırken defne yaprağı daha farklı bir biçimde kullanılmaktadır. Bitkiler aslında birçok rahatsızlığın tedavi edilmesinde kullanılan değerli şeylerdir. Tıbbin çaresiz kaldığı bazı durumlarda bile bitkilerle rahatlama mümkündür. Sinüzit tıbben pek çözülemeyen, çoğu zaman tekrar eden hastalıklardan birisidir.

Sinüzite Defne Yaprağı ve Etkisi

Ülkemizde kıyı bölgelerde yetiştirilen defne yaprağı aslında Akdeniz bitki örtüsünün bir ağacıdır. Yılın her dönemi yeşil renkte olan ve hoş bir kokusu olan defne yaprağı birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılır. Bazı bitki uzmanlarınca da onaylanan defne yaprağı sinüzit dışında diş ağrısına, ağız yaralarına iyi gelmektedir. Bunlardan başka uyku sıkıntısı çekenler, saçlarda kepek sorunu olanlar defne yaprağından faydalanabilir.

Defne Yaprağı Sinüzit Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Defne yaprağının sinüzit rahatsızlığında etkili olabilmesi için suyunun elde edilmesi gerekiyor. Defne yaprağı suyu ile tedavi papatya ile olduğu gibi kaynatılarak ve solunarak yapılmaz. Defne yaprağı suyu burun, alın, yanaklar, şakaklar ve göz çevresi gibi sinüslerin yoğun olduğu bölgelere kompres olarak uygulanmalıdır. Eğer kafatasında belli bir noktada sinüzit ağrısı varsa kompres bu bölgeye yoğun olarak uygulanmalıdır. Cilde etki ettiği bilinen defne yaprağının, bu şekilde hazırlanan suyu cilt derinine emildiğinden sinüzitlere etki edebilmektedir. Sinüsleri bu şekilde açılan kişilerin tekrar sinüzit sorunu yaşamaması için günlük yaşantısında burun temizliğine, kendini sıcak tutmaya dikkat etmesi gerekir. Defne yaprağı suyu tedavisine ek olarak burun günde üç kez serum fizyolojik ile temizlenebilir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status