Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Geçer Evde?

Burundaki siyah noktalar nasıl yok edilir?

Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Geçer, Burun üzerindeki siyah noktalar yüzü çirkin gösteren en büyük cilt problemlerinden biri olmaktadır. Oldukça hassas olan bu burun bölgesi kesinlikle sıkılmamalıdır. Sıkıldığı takdirde iz bırakma şansı oldukça yüksek olmaktadır. Burun üstündeki siyah noktalar yağlı cilt, sağlığa dikkat etmeme, kozmetik ürünleri aşırı kullanma, beslenme yetersizliği, hormonal dengesizlik ve vücutta suyun az bulunması gibi durumlardan dolayı oluşmaktadır.

Siyah noktalar ölü cilt hücreleri, bakteri, vücudun kendi yağı, kir ve terden dolayı gözeneklerin tıkanması sonucunda meydana gelmesi ile oluşmaktadır. Gözenekler tıkandığında ise burunda şişlikler meydana gelebilmektedir. Siyah noktalar alın, burun ve çene gibi yüzün yağlı bölümlerinde daha sıklıkla oluşmaktadır. Özellikle burun üstü terlemenin en çok olduğu yer olmaktadır bu nedenle bu bölümde yağ oranı diğer bölgelere göre daha yüksektir ve siyah noktanın burun üzerinde bu nedenlerle oluşması da oldukça normal olmaktadır.

Siyah noktayı önlemenin en etkili yolu ise cilt temizliğine oldukça özen göstermektir. Cilt temizliği şarttır ve uygun bakım yapılmadığında bu siyah noktalarla burunda çirkin görünüm normal olmaktadır.

Burundaki siyah noktalar nasıl geçer?

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa hafif bir temizleyici maddesi ile yüzünüzü yıkayın. Kullandığınız ürünün gözenekleri tıkamayan olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Ayrıca alkol veya kokular gibi sert maddeler içermediğine dikkat edilmelidir. Ilık su ve parmaklarla yüzünüzü köpürtün. Sonrasında ise yüzünüzdeki temizleyiciyi gidermek için yüzünüzü bolca yıkayın. Havlu ve kese tarzı şeyler kesinlikle kullanılmamalıdır. Tahrişe yol açabilir. Sıcak su kullanılmamalı ve yumuşak bir şeyle yüzünüzü durulayın.

Yüzünüzü mutlaka yatmadan önce makyajdan arındırın.

Yaz kış demeden dışarı çıkılırken güneş kremi kullanılmalıdır.

Burundaki siyah nokta çıkarmanın bir yöntemi de siyah nokta çıkarıcı kullanmaktır. Fakat bu uygulamayı yapmadan önce yüzünüzü kaynar suyun buharına tutarak gözeneklerin açılması sağlanmalıdır. Çıkarıcı kullanmadan önce alkol ile temizleyin ve daha sonra siyah nokta çevresine yerleştirerek hafif bir basınç uygulanmalıdır. Fakat çıkmayan siyah nokta var ise zorlanmamalıdır. İz oluşumuna  neden olabilir.

Bol miktarda su tüketmek ise siyah nokta oluşumunu engellemektedir. Günlük 8 bardak su hem sağlık açısından faydalı olur hem de vücuttaki fazla yağ oranını idrarla atar bu nedenle burunda siyah nokta oluşarak dışarı atmaz.

Limon suyu ile uygulama yapmak burundaki siyah noktalardan kurtulmanızı sağlayacaktır. Örneğin limon suyunu doğrudan siyah noktalara uygulayarak 15 dakika beklenmelidir ve su ile yıkanmalıdır. Limon suyu, salatalık suyu ve bal karışımı da kullanılabilmektedir.

Burundaki siyah nokta üzerine soğan ve sarımsak suyu karışımını kullanarak ve yaklaşık 15 dakika bekletilerek daha sonra bol miktarda suyla yıkamak siyah noktaların akıp gitmesini sağlayacaktır.

Bir çay kaşığı lor ve pirinç unu ile bir macun yaparak burnunuzdaki siyah noktalar üzerine uygulayın ve soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.

Siyah nokta olan burun üzerine diş macunu sürün ve kurumasını bekleyin daha sonra durulayın.

Pişirilmiş bir bardak süt ile taze limon suyu karıştırılarak burun başta olmak üzere yüzü yıkayabilir ve siyah noktaların giderilmesinde etkili bir yol izleyebilirsiniz.

Eller kirli iken buruna çok temas ettirilmemelidir.

Ayrıca nemlendirici kullanırken her zaman yağsız nemlendirici tercih edilmelidir.

Burundaki siyah noktalar bu uygulamaların aksine oldukça artıyor veya geçmiyor ise bir uzman tarafından ilaç uygulaması alarak giderilir ve daha sonra lazer sistemi ile burundaki siyah nokta yerleri küçültülerek nokta oluşumu en aza düşürülür.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status