İltihaplı Sivilce Tedavisi Ve Bitkisel Destek

Ergenlik döneminde sıklıkla karşımıza çıkan sivilce ekstre olarak stres, hormon düzensizliği, düzensiz ve sağlıksız beslenme, endişe gibi nedenlerden ötürü de görünebilmekte. Sivilce, bakteriler nedeni ile ortaya çıkan bir durumdur. Bu bakterilerin bazıları bazı kişiler üzerinde iltihaba neden olmaktadır. Bu yazımız içerisinde iltihaplı sivilce hakkında merak edilenleri dile getirmeye çalışacağız.

Estetik olarak beğenilmeyen, iyi bir görüntü meydana getirmeyen iltihaplı sivilceler bazı kişilerde ağrı ve sızı da meydana getirebilmektedir. Rahatsız edici boyutlara gelen iltihaplı sivilcelerin kalıcı izler dahi bıraktığı görülmüştür. Hem sivilcelerden hem de sivilcelerin bırakmış olduğu lekelerden kurtulabilmenin elbette bazı yolları bulunmaktadır. Özellikle yağlı bir cilt yapısına sahip olan kişiler, yaşları ilerlemelerine rağmen sivilceler ile mücadele etmeye devam ederler. Yüzünüzde çıkan herhangi bir sivilceyi asla sıkmamanızı, patlatmamanızı öneriyor, kısa sürede iyileşmek için aşağıdaki tedavi yöntemlerinden birisinden destek almanızı istiyoruz.

İltihaplı Sivilce Nedenleri

Estetik olarak göze hiç hitap etmeyen iltihaplı sivilce, aslında patlamamış bir sivilce ile oynamak ve sivilceyi patlatmaya çalışma esnasında meydana gelebilmektedir. İltihaplı sivilceden kurtulabilmek için öncelikle bu sivilcenin oluşum nedeninin tespit edilmesi gerekmektedir. Altta yatan gizli neden kalıcı çözüm sağlanabilmesi için gerekmektedir. İltihaplı sivilce nedeni daha çok dengesiz ve sağlıksız beslenmeme, uyku düzeninin bozuk olması olarak gösterilmektedir. Buna ek olarak yanlış cilt bakım ürünleri kullanmak da iltihaba neden olan durumlar arasında yer almaktadır.

İltihaplı Sivilce Tedavisi

İltihaplı sivilce oldukça sinir bozucu olsa da evde hazırlanacak bazı bitkisel ürünlerle oldukça kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Patlamakta güçlük çeken ve iltihap oluşumu olan sivilceler için kullanabileceğiniz alternatif tedavi ürünleri;

Elma Sirkesi:

Sirke günümüzde bulabileceğimiz en doğal temizleyici maddeler arasında yer almaktadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde sivilce tedavisinde kullanılan sirke, tıkanmış gözenekleri yok ederek bakteri dolu cildin arınmasını sağlamaktadır. İlgili ciltteki mikrobu bütünü ile öldüren sirke, aynı bölgede oldukça uzun bir süre sivilce oluşumunu tamamen ortadan kaldırmaktadır.

1 tatlı kaşığı kadar elma ya da üzüm sirkesini 3 tatlı kaşığı su ile karıştırın. Elinizde bulunan karışımı iltihaplı sivilce üzerine bir pamuk yardımı ile sürünüz. Yaklaşık 10, 15 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın. Günde en fazla 2 kere yapacağınız bu işlem iltihapları yok ederek cildin pürüzsüz hale gelmesini sağlayacaktır.

Zerdeçal:

İltihaplanmış sivilcelere iyi gelen bir diğer bitkisel ürün ise zerdeçaldır. Sivilce oluşumuna neden olan bakterileri yok eden Zerdeçal, kısa süre içerisinde etkisini göstermektedir. Zerdeçal yardımı ile sivilcelerinizden nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız; toz olarak satılan zerdeçal içerisinde bir miktar su ilave ediniz. Cildinizde bulunan sivilce durumuna göre zerdeçal ve su oranını ayarlamanız gerekmektedir. Yaptığınız karışımı sivilceli alana uygulamanız durumunda sivilcelerden oldukça kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

Turp Kürü:

Sivilce tedavisi konusunda sizlere onlarca hatta yüzlerce bitkisel tedavi önerebiliriz. Burada dile getirdiğimiz bitkisel tedaviler ancak düzenli kullanım sonucunda etkisini göstermektedir. Ortalama bir turpu kabukları ile beraber rendeleyin. Rendelediğiniz turp içerisinde daha sonra yarım litre kadar elma sirkesi ekleyin. Oluşturduğunuz bu karışımı 1 hafta boyunca dinlendiriniz. Dinlenme süresinin ardından bir şişe içerisinde olan karışımı sivilce olan bölgenize sürün. Etki alabilmek için bir sabah, bir de akşam olmak üzere günde 2 kere uygulamanız önerilmektedir.

Ceviz Yaprağı Kürü:

Ceviz yaprağının hiç tahmin etmediğiniz bir diğer özelliği de iltihaplı sivilceleri yok etmesidir. 4 su bardağı su içerisine 2 yemek kaşığı kadar ceviz yaprağı ilave ederek orta sıcaklıkta kaynatın. İyi bir şekilde kaynayan ceviz yapraklarımızı soğuduktan sonra bir pamuk yardımı ile sivilce üzerine sürün. Günde en fazla 2 kere yapılması gereken bu işlemi sivilceler gidene kadar yapmanız gerekiyor.

Marul Kürü:

Salataların vazgeçilmezlerinden birisi olan marul, doğru bir şekilde kullanıldığında sivilcelere de iyi gelmektedir. Çok iyi bir şekilde yıkadığınız marulların sadece yapraklarını robotta çekerek suyunun çıkmasını sağlayın. Elde ettiğiniz suyu diğer yöntemlerde olduğu gibi günde en fazla 2 kez olacak şekilde sivilceli bölgelerinize sürün. Oldukça etkili olan bu kürü iltihaplı sivilceler yok olana kadar uygulamaya devam ediniz.

Sarımsak Kürü:

Sarımsak kürünün birçok sağlık sorununa iyi geldiği düşünülüyor. Ancak her sarımsağın da maalesef kür olarak kullanılmadığını söyleyebiliriz. Ayı sarımsağı olarak da bilinen yabani sarımsağın 1 yaprağını çok ince şekilde doğrayın. Doğradığınız sarımsağı koyu renkli bir cam şişe içerisine atın. Daha sonra şişe içerisine bir miktar ispirto ekleyerek ağzını kapatın. Bu karışımın 14 gün kadar beklemesi gerektiğini, bulunduğu ortamın gün ışığı alması gerektiğini bilmeniz gerekiyor. 2 haftalık bekleme süresinin ardından karışımınızın hazır hale geldiğini göreceksiniz. Son olarak iyice çalkaladıktan sonra pamuk üzerine damlatarak sivilceli bölgeye uygulamaya başlayabilirsiniz. Bu yöntemi sivilceleriniz tamamen iyileşene kadar günde 2 kere uygulayabilirsiniz.

Soğan Suyu:

Kuru soğanın her derde şifa olduğunu elbette biliyorsunuz. Ortalama bir boydaki kuru soğanın suyunu iyice çıkarın. Daha sonra çıkan suyu pamuk yardımı ile günde en az 2 kere olacak şekilde yüzünüze sürünüz. İltihaplı sivilcelerin yok olasıya kadar sürdürülmesi gereken bu tedavinin oldukça etkili olduğunu bilmeniz gerekiyor. Ancak birçok kişi soğanın vermiş olduğu o istenmeyen koku nedeni ile bu yöntemi tercih etmemektedir.

İltihaplı sivilce konusunda vereceğimiz öneriler bu kadardır. Bunun dışında bazı bitkisel ürünlerin de iltihaplı sivilcelere iyi geldiği gözlemlenmiştir. Uzman önerileri ile sizler de cilt yapınıza uygun bir tedavi yöntemi geliştirebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Kadınlarda Sivilce ve Cilt Bakımı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status