Karpuzun 4 İnanılmaz Faydası ve Zararları Nelerdir?

Sadece tatlı bir yaz meyvesi olmanın ötesinde, karpuz sağlığınızı çeşitli şekillerde artırabilir.

Ayrıca Bakınız: Karpuz Besin Değerleri

Karpuz Yemenin Yararları

Dehidrasyonla Savaşır!

Bir karpuzun %92 sudur, bu da onu çok nemlendirici bir gıda seçeneği haline getirir. Siz veya çocuklarınız, özellikle sıcak yaz günlerinde yeterli su içmek için mücadele ediyorsanız, birkaç porsiyon karpuz yemeyi deneyin. Hidrasyonunuzla birlikte ekstra mikrobesinler elde edersiniz.

Antioksidanlar Sunar!

Karpuz antioksidan güce sahiptir, çünkü araştırmanın gösterdiği karotenoid bir bitki besleyici olan mükemmel bir likopen kaynağıdır. Domatesden daha fazla likopen içerir.

Karpuzdaki diğer antioksidanlar arasında flavonoidler, karotenoidler ve triterpenoidler bulunur. Antioksidanlar hücre onarımına yardımcı olur ve enfeksiyon ve bazı kanser riskinizi azaltmaya yardımcı olabilir.

Kilo Kaybına Katkı!

Aşırı kilolu yetişkinlere yönelik küçük bir çalışmada, az yağlı kurabiyelere karşı karpuz tüketenler daha tok hissettiler ve vücut ağırlığı, vücut kitle indeksi ve kan basıncında azalma gösterdi.

Ayrıca Bakınız: Karpuz Diyeti İle 1 Haftada 5 Kilo Vermek

Kas Yorgunluğunu Azaltmaya Yardımcı Olur

Amino asit sitrulin karpuzda önemli miktarlarda bulunur. Spor performansı için besin takviyesi olarak satılan konsantre sitrulin kapsüllerini bulabilirsiniz.

Sitrülinin faydaları kesin değildir, ancak sitrülin takviyelerinin egzersiz sırasında yorgunluk hissini azaltabileceğini gösteren çalışmalar vardır.

Alerjiler

Karpuz gıda alerjileri nadirdir. Bununla birlikte, saman nezlesi varsa, polen benzeri karpuz proteinlerine çapraz reaksiyona yol açabilecek bir polen alerjisi gıda sendromunuz olabilir. Yakup otu poleni veya otlarına alerjiniz varsa, karpuz yerken benzer bir reaksiyon yaşayabilirsiniz.

Karpuz yedikten sonra ağzınızda bir karıncalanma veya kaşıntı hissedebilirsiniz. Nadir durumlarda, bu daha ciddi olabilir ve boğaz şişmesini veya anafilaksiyi tetikleyebilir.

Karpuzun Zararları ve Yan Etkileri

Ilımlı olarak tüketilen karpuz az risk taşır. Şeker içerdiğinden, diyabetli insanların karpuz yerken dikkatli olmaları gerekir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status