7 Besleyici Süperstar Bitki Proteini

Bu yedi besin yoğun gıdaya yönelirseniz, bitki bazlı proteinlerin tadını çıkarmanın birçok yolu vardır. Bitki bazlı gıdaların artan popülaritesi sayesinde, bu gıdalar uygun fiyatlı ve marketlerde bulmak kolaydır.

Ayrıca Bakınız: Protein ve Amino Asitler Hakkında

Bitki Bazlı Proteinler

Soya

Edamame, tofu ve soya sütü gibi soya gıdalarına kötü bir ün kazandı. Dedikoduları bir kenara koyun ve soyaların bilimsel olarak kanıtlanmış sağlık yararları geniş olduğu için bu yiyecekleri kucaklayın. Soya ve soya bazlı gıdalar doğal olarak yağ oranı düşüktür ve doğal olarak ette bulunan tam bir amino asit ile donatılmıştır.

Çırpılmış yumurtaların yerini alan, sıcak bir fırında kavrulmuş veya birkaç damla yağ ile yapışmaz bir tavada sotelenmiş ve tuzla terbiye edilmiş küp şeklinde ekstra tofu tadını çıkarın.

Soya sütü, bir fincan porsiyon başına 7 gram protein içerir. İnek sütünün aynı kısmı sekiz gram içerir. Soya sütü ayrıca D vitamini ve kalsiyum ile takviye edilir, bu da onu tahıl, smoothie ve fırınlama için sütten arındırılmış harika bir takas haline getirir.

Mercimek

Mercimek besin açısından her şeye sahip bir baklagildir. Mercimek büyük miktarda besin ve lif bakımından zengin karbonhidrat içerir. Kinoanın protein içeriğinin iki katı ve uzun bir vitamin ve mineral listesi ile daha sık yemeye değer.

Mercimekleri çorba, güveç, garnitür gibi ana yemeklerde kullanın. Mercimek, hamburger ve köfte tariflerinde et yerine de kullanılabilir.

Kuruyemiş

Yemek ve atıştırmalıklarınıza badem, ceviz ve kaju fıstığı gibi kuruyemişleri dahil etmenin yollarını bulun. Her bir kuruyemiş türü kendi özel besin profillerini vurgular ve hepsine sağlıklı bir beslenmede yer vardır.

Omega-3 zengin ceviz, smoothies’e eşsiz bir lezzet ve doku elemanı ekler ve vejetaryen yemeklerde en uygun et alternatifini oluşturur. Taze bademler E vitamini (güçlü bir antioksidan) ile doludur ve öğleden sonraları açlık krizlerini engellemenin kolay bir yoludur. Badem ayrıca ev yapımı granola, badem ezmesi ve keklerin sağlıklı grupları için de kullanılabilir. Kajular da salatalar ve tatlılarda kullanılabilir.

Kinoa

Kinoa, etle aynı tam amino asit paneline sahip başka bir bitki bazlı gıdadır. Kinoa, çorbalarda, soğuk ve ılık salatalarda ve yulafla çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilen çok küçük tohumlardır.

Kinoa ayrıca dolma biber ve sebzeli burgerler için mükemmel bir tahılsız dolum seçeneği sunar. Her fincan pişmiş kinoa lif, demir ve sekiz gram protein içinde paketlenir.

Fıstık Ezmesi

Öğle yemeği için sandviçler ve salata sosları, smoothies, ev yapımı atıştırmalık ısırıkları için lezzet, doku ve bitki bazlı iyilik vermek için fıstık ezmesi kullanın.

u klasik çocuk favorisinin her iki çorba kaşığı porsiyonu, sekiz gram protein ve ayrıca kalp-sağlıklı doymamış yağlar içerir. Bir kavanoz fıstık ezmesi için alışveriş yaparken, işlenmiş yağlar ve şeker eklenmiş yerine doğal bir içerik listesine (fıstık ve tuz) sahip bir marka arayın.

Nohut

Nohut, en çok yönlü bitki bazlı proteinlerden biridir. Bir fincan nohutta 15 gram protein ve yarım günlük açlık mücadele lifini bulacaksınız. Avokado tostuna, sebze veya tahıl salatalarına nohut ekleyin veya sandviçlere humus karıştırın.

Chia Tohumları

Bol miktarda omega-3 yağları ile bilinen chia tohumlarının çok sayıda besinsel faydası vardır. Bir kez anlaşılması zor ve bulunması zor bir madde olan chia artık popüler haline geldi. İki yemek kaşığı chia tohumu, bol miktarda lifle birlikte altı gram protein içerir.

Chia tohumlarını yoğurt, badem sütü ve doğranmış meyve ile karıştırın ve ertesi sabah rüya gibi chia pudingi için buzdolabında bir gece saklayın. Birkaç kaşık dolusu smoothie’ye karıştırın veya suyla karıştırın ve keklerde ve diğer pişmiş ürünlerde yumurta yerine koyun.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status